Namesto božičnice LEGO kocke

Medtem ko marsikateri delavec v resni in uspešni zasebni firmi konec leta upravičeno pričakuje izplačilo božičnice, ali pa morda celo trinajste plače, se slovenski javni uslužbenec nima česa veseliti.

Letos pa ga je zadela še ta dodatna smola, da prav vsi decembrski prazniki oziroma dela prosti dnevi padejo na vikende, tako da tudi od praznikov ne bo čisto nobene poslovne koristi.

Ker pa je država poleg milijonov za Grčijo čudežno našla še 250 milijonov € pretežno za Irske bankirje, ki si bodo skoraj zanesljivo  vsi po vrsti izplačali bogate nagrade in ostale bonuse, kot so običajni za finančne inštitucije, bi bilo morda lepo, da bi se spomnili tudi naših javnih uslužbencev in jim morda namenili vsaj kakšne tolažilne lego kocke za božička.

11 komentarjev to “Namesto božičnice LEGO kocke”

 1. K@K Says:

  Ne ga srat 😦

  Dokler bodo javni uslužbenci med svojim delovnim časom pisarili po raznih forumih, je vprašljiva že njihova osnovna plača 😉

  Božičnica, 13-plača, nagrada, malo morgen.

  1/5 birokratov suniti v rit, ostali bodo začeli delati 🙂

  Za afne guncat je dovolj copatar Pahor :ass:

 2. dronyx Says:

  No ja, za Grke, Irce, kasneje pa verjetno še Portugalce, Špance in še koga pa ni bilo težko najti denarja? Jaz sem samo potihem omenil, če bi lahko dobili vsaj tolažilne lego kocke.

  Kar se tiče pisanja po forumih in ostali web 2.x infrastrukturi pa zanesljivo velja, da je tam gor mnogo več zaposlenih iz zasebnega, kot pa javnega sektorja.

 3. vambomzepokazu Says:

  Ko sem delal v privat sektorju (zdaj sem v javnem)smo pa po kofetih hodl, kar pa je isti šmorn k če si na FB, blogu, igraš online igre…….Pa izjema je bil folk ki ni hodil po kofetih, večina pa je (smo) to redno izvajala. Tko da K@K, a si ti izjema ali pravilo? 🙂

 4. K@K Says:

  @vam… od nekdaj sem sam svoj “umetnik” 🙂

  Med delovnim časo, recimo od 8,00 do 16,00, se 1/5 javnih birokratov praska po riti, 3/5 jih dela, ostanek je za okras 😦

  Izven delovnega časa delaj kar ti srce poželi 😦

  🙂

 5. dronyx Says:

  Meni se pri kariernih birokratih zdi zlasti pomembno to, da ne delajo škode. Če pa pri svojem delu naredijo slučajno kakšno korist, jim pa to lahko štejem samo v velik plus.

 6. vambomzepokazu Says:

  Jst drgač nisem birokrat, prej recimo oborožen javni uslužbenec! 🙂 Božičnica bi pa prav prišla, četudi v obliki LEGO kock. Vsaj tamal bi bil vesel.

 7. dronyx Says:

  @vambomzepokazu: No ja, saj tako ali drugače so oboroženi praktično vsi javni uslužbenci. Eni z (ne)znanjem, drugi pa s čim bolj konkretnim. 😉

 8. vambomzepokazu Says:

  Hehe, bo že držalo. 🙂

 9. seamus Says:

  @vabomzepokazu & @ dronyx – v privat sektorju ni problem bit na kofetu ali pa srfat, ker nekdo nadzoruje tvojo uspešnost (pač glede na to kolk je firmi do tega), ki je bolj ali manj direktno pogojena s plačo.

  V javnem sektorju te povratne zanke ni. To je bistvena razlika! In zato zadeve ne moreš direktno primerjat in če jo, je to neokusno.

 10. dronyx Says:

  @seamus: V privat sektorju imajo običajno tudi neke namene s teboj, če seveda nisi ravno vratar ali snažilka. Tega v javnem sektorju, sploh pa v državni upravi, praktično ni. Za zaposlene jim je dejansko čisto vseeno in jaz sem ravno zadnjič študiral, koliko so namensko vložili v moje znanje recimo zadnjih 10 let. Rezultat je precej žalosten. Praktično nič.

 11. seamus Says:

  no sj, to je pomoje itak povezano 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: