Videokonferenca z nezemljani

Težko pričakovana tiskovka Nase, od katere so mnogi pričakovali potrditev sumov, da v vesolju nismo sami, je večino preprosto razočarala. Nasa se je odločila, da mora tako pompozno objaviti “najdbo” bakterije na dnu nekega kalifornijskega jezera, ki lahko preživi v arzenu. Po mojem skromnem mnenju bi bila taka najdba komaj vredna omembe v kakšni strokovni reviji, pa še to samo v primeru, da bi tako bakterijo našli na drugem koncu galaksije, ne pa dobesedno na domačem pragu.

Očitno je ameriška administracija poklicala šefa Nase po rdečem telefonu in mu zabičala, da naj kakor ve in zna preusmeri pozornost javnosti iz afere diplomatske depeše. Sick dude! Realy sick. Sem mislil, da se kaj takega lahko dogaja samo v državah, kot je Slovenia.

Na takšen način ne boste nikdar našli niti tistih nezemljanov, ki živijo vsak dan med nami in se vam režijo v obraz.

Sedaj grem pa na en dobro ohlajen in ne premočan bloody mary z arzenom, ciankalijem in paradižnikovim koncentratom iz tube.

4 komentarji to “Videokonferenca z nezemljani”

 1. Nevenka Says:

  No, v naših očeh, najbrž najdba ni nič posebnega. Pa vendar ruši koncept, ki ga imamo Zemljani nekam zapečenega, da po vseh nebesnih telesih obsedeno iščejo vodo, kot pogoj za življenje. No, ta bakterija je to temeljito ovrgla. Tudi hudič menda diha čisto žveplo, pa se še nikomur ni vžgalo, da je morda alien 🙂

 2. Afnogunc Says:

  Pa je novica vseeno pomembnejša, kot “znanstvena” poročila okoljevarstvene konference, s katere nas bodo v naselednjih dneh bombardirali vsakih pet minut.

 3. Otto Says:

  Če prav razumem, NASA ni sklicala konference, ker bi bakterija lahko preživela v arzenu, ampak ker je (v nasprotju z ostalimi znanimi bitji) arzen sestavni del njene DNA (nadomestil bi naj fosfor?).

  http://blogs.discovermagazine.com/badastronomy/2010/12/02/nasas-real-news-bacterium-on-earth-that-lives-off-arsenic/#more-24803

  Seveda pa nekateri menijo, da je objava nekoliko preuranjena, saj DNA teh bakteij še ni natančno preučen, da bi lahko z gotovostjo potrdili zamenjavo fosforja z arzenom.

  http://blogs.discovermagazine.com/notrocketscience/2010/12/02/mono-lake-bacteria-build-their-dna-using-arsenic-and-no-this-isnt-about-aliens/

  Skratka novinarska raca (in to strupena;)).

  Kar pa se tiče bombastičnih najav v SLO medijih o nezemljanih, ki jih bo NASA predstavila, pa gre verjetno za preveč enostransko prevajanje besede alien…

 4. Borut Žerjal Says:

  Super strip na to temo: http://xkcd.com/829/

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: