Tosama – komplet prve pomoči

Za prednovoletni čas je med drugim značilno tudi to, da po elektronski pošti bistveno pogosteje kot običajno krožijo razna verižna pisma, ki jih moraš naprej poslati vsem prijateljem, sicer boš deležen večnega prekletstva. Eno takih pisem govori tudi o zlobnih policistih in Tosaminem kompletu prve pomoči, gre pa nekako takole:

Dobro je vedeti:

Glede na to,da je policija zaradi svoje stavke dobro “oklestila” svoje finance je logično, da bodo sedaj vse skupaj hoteli hitro nadoknadit. Tokrat se niso spravili samo na prehitre in alkoholizirane….POZOR! Kdaj ste nazadnje preverili komplet PRVE POMOČI! Rok uporabe kompleta PRVE POMOČI je 5 let, vendar komplet vsebuje tudi izdelke, ki imajo rok uporabe “samo” 3 leta!!!!

Gleda na to,da so naši možje v modrem zelo osiromašili svoje finance, so šli tako daleč, da odpirajo prve pomoči in pregledujejo tudi roke uporabe posameznih artiklov v kompletu.

Kazen za pretečen rok uporabe kompleta PRVE POMOČI ali pa samo enega artikla iz kompleta je 125 EUR. Seveda pa so ti možje tako dobri, da lahko v 8 dneh plačate polovično!

Preverite svoje komplete PRVE POMOČI, saj je ceneje kupiti nov komplet,ki stane med 12 in 20 EUR! Tosama jih ima v industirjski prodajalni za 12,5 EUR/kos, preko spleta nekoliko dražje….

Močno upam, da gre tule samo za tako imenovani “gverila marketing“.

Jaz osebno priznam, da nimam pojma, kje se v mojem avtu nahaja komplet prve pomoči in kaj vse je v njem, kaj šele da bi vedel, kakšni so roki uporabe za posamezne artikle iz kompleta. Če bi me slučajno na cesti ustavil policist in me povprašal za komplet prve pomoči, mu samo izročim ključe od avta in naj sam pobrska po prtljažniku. Mislim pa da si ostali udeleženci v prometu niti slučajno ne želijo, da sam osebno vzamem v roke skalpel, gazo in povoje ter poskušam pomagat ponesrečenim, ker nimam o tem res nikakršnega pojma. Poleg tega že samo če vidim kri mi postane slabo, če pa gre za mojo kri, pa skoraj omedlim. Samo enkrat v življenju sem dal kri na krvodajalski akciji in takrat sem se komaj primajal do doma. Ne vem pa, ali mi je bilo tako slabo zaradi izgube krvi, ali krajnske klobase, ki jo dobiš za nagrado.

Sem pa ob tem verižnem pismu najprej pomislil na Tosamo in njen zaslužek v primeru, če recimo 100.000 voznikov, ki jim je pretekel rok uporabe prve pomoči, zares nabavi nov komplet. Takole na hitro je bruto prihodek višji od milijona €.

Vsi, ki vam je rok prve pomoči potekel, čim prej v šoping! Sem nalepil še sliko kompleta, da ne bo kdo slučajno kupil napačne verzije.

Bom pa poskušal zlobirati, da postane standarden del opreme v avtomobilih tudi defibrilator. Kakšen procent od zaslužka bi še kako prav prišel.

5 komentarjev to “Tosama – komplet prve pomoči”

 1. DJ Says:

  Pa kondomi tud. :))

 2. dronyx Says:

  @DJ: Kondomi so mislim da že sedaj obvezni. Ne dam pa roke v ogenj.

  Je pa baje na Švedskem spolni odnos brez kondoma kazniv. Ni mi pa jasno, kako se potem zakonito razmnožujejo? Mogoče na fotokopircih?

 3. NuckinFuts Says:

  http://www.konstill.com/obvezna_oprema_slo.html
  Baje bi kar precej moral poznati kje je prva pomoč in kako se jo uporablja….

 4. pijanec Says:

  Standardna oprema v SLO so tudi žarnice, čeprav jih na novejših avtomobilih sam izredno težko menjaš ali pa jih sploh ne moreš.

  Povrhu vsega pa komplet prve pomoči, kupljen v zahodni evropski državi, v Sloveniji ne velja. Še ena slovenska unikatna rešitev.

 5. Tajča Says:

  Ponesrečencu, ki je gotovo v šoku, (ni pa nujno, da ima zunanje krvavitve in da rabi gaze), je treba najprej dati nekaj požirkov vode. Če je seveda pri zavesti in če tako želi.
  Samo plastenke z vodo ni v kompletu in samo upamo lahko, da se ob nesreči pripelje mimo kak zelo žejen voznik.
  @DJ Stvar posameznika ali posameznice je, da si za v avto priskrbi higijenski komplet za prvo silo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: