Nadaljevanje sage o parkiranju

Po moji grobi oceni v Ljubljani zakonsko pravilno parkira recimo morda komaj vsako tretje vozilo, pa verjetno niti to ne.

V enem prejšnjih zapisov sem ob pomoči komentarjev prvič izvedel, da se zakonsko pravilno parkira v bistvu na cesti, kar mi je še danes čudno, ampak v redu. Jaz še vedno parkiram ponavadi polovičko avta na pločnik. Seveda pa ne tako, kot primerki na spodnji sliki:

Tole je pa res pod vsako kritiko. Kot pešec bi najraje odtrgal komu ogledalo, ker tu pa ni prostora za hodit niti pol metra in moraš stopiti na cesto. Da niti ne pomislim na nevarnost za vozila, ki zavijajo iz stranske ceste, ki je že tako nepregledna zaradi stavbe v križišču, ob takole parkiranih vozilih je pa zavijanje na prednostno cesto prava loterija.

Kot že omenjeno v enem prejšnjih zapisov se jaz držim pri parkiranju na pločnik pravila, da pustim prostora vsaj toliko, da peščico hodijo normalno in da gre mimo tudi otroški voziček.

Potem sem bil pa deležen ostrih kritik, ker nekatere mame imajo lahko tudi dvojčke, trojčke ali še celo kaj več, kjer so pa tudi vozički toliko širši. Samo potem sem pa nekaj časa študiral o tem in prišel do zaključka, da so taki očitki navadno licemerstvo. Namreč verjetno ima kakšna mama tudi kje na deželi dvojčke, kjer pa sploh ni pločnika in kjer je cesta široka samo za en avtomobil in pol, vaški divjaki pa divjajo mimo z 100 km/h. Pa koga na svetu briga za njene otročičke v dva metra širokem vozičku? Pač jih nosi pa na hrbtu, da te ne zbije avto. Čim je pa Ljubljana, oh, potem smo pa vsi fini in skrbimo za “šibkejše v prometu”.

3 komentarji to “Nadaljevanje sage o parkiranju”

  1. Tomaz Z. Says:

    Tole je pa dol blizu Govindasa, aye?

  2. dronyx Says:

    @Tomaz Z: Ja, vegetarjanci so čez cesto.

  3. pijanec Says:

    Navkljub temu, da se moramo po Ljubljani voziti mimo pešcev na pločnikih s 30 km/h, na vasi pa na ozkih cestah 90 km/h brez pločnikov, so pravzaprav vsi umrli pešci letno tisti, ki prečkajo cesto. Na prehodu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: