Poslanske prioritete

Tile naši poslanci in nasploh politiki so meni večinoma sami zanimivi modeli. Oni se vedno zelo razživijo kadar je govora o kakšni temi, ki brska po preteklosti. Naj si bodi to kake na novo odkrite kosti, ali pa recimo trenutna gnojna bula z arhivi bivše službe državne varnosti, ki naj bi bili, ali pa naj ne bi bili javno dostopni. Ob takih temah imajo vsi zelo veliko za povedat.

Na drugi strani pa zadolženost države naglo raste, število brezposelnih je čedalje višje, pravna država še vedno ne funkcionira najbolje in smo še vedno nekje na stopnji demo verzije, gospodarstvo je v klincu, ker so ga izčrpali tajkuni, teologi se ukvarja z biznisom in skoraj potopijo nehote še banke, mladi brez zvez praktično ne morejo priti do redne zaposlitve, pa da ne naštevam naprej. Ampak to so pa teme, ki naše poslance in politike nekako ne animirajo preveč, ker so problemi zelo resni in akutni ter jih po tem samo boli glava, kakšen pa lahko mimogrede faše še hudo migreno.

To je meni podobno stanje, kot če bi imeli recimo neko firmo, ki jo upravlja dobro plačan kolektivni poslovodni organ oziroma management.

Firma je zadolžena do vratu in dolg z vsakim mesecem samo raste, izdelki so zastareli in niso dorasli konkurenci, za plače komaj napraskajo denar, ob tem da je večina delavcev že zdavnaj na minimalcu ali pa na zavodu za zaposlovanje in za povrh je pa še vratar v firmi na skrivaj organiziral bordel in igralnico, ker notranji nadzor ne deluje.

Samo management pa se s tem sploh ne ukvarja, ampak je njihova glavna tema kdo je leta 1962 na firmi položil strupene salonitke iz azbesta!?

“Jaz sem prepričan, da je salonitke pokojni Novakov Janez polagal!”
“Ma ne boš ti mene učil, kdo je strupene salonitke leta 62 polagal, ker se dobro spomnim Franceljna, ki je po strehi z bormašino skakal.”
“Ja imaš prov. Smo imeli ravno sestanek mladinskega odbora centralnega komiteja TOZDa in nam je nad glavo pribijal s tisto bormašino, da smo se komaj pogovarjali. Sem že sam mislil splezat na streho in ga dvakrat užgat okrog kepe.”
“Posluši Tone, samo takrat Francelj ni vedel, da so salonitke strupene.”
“Če ni vedel, bi pa moral vedet, kaj se pa to pravi? Jaz predlagam, da javno objavimo na oglasni deski pri vratarju, kdo je leta 62 polagal strupene salonitke! Te salonitke so gnojna bula naše firme.”
“Veš Lojz, tu ti dam pa čist prav. Lepo si povedal. Nič, gremo sedaj na eno pivo čez cesto?”

Potem pa ustanovijo še preiskovalno komisijo o polaganju salonitk leta 62 in to samo zato, da si lahko vsak pri plači izplača še dodatek za povečan obseg dela.

Ali se vam to zdi normalno?

3 komentarji to “Poslanske prioritete”

 1. Illuminatus Says:

  So true! :O
  In ne, ni normalno.
  92-ega bi morali pihniti Kucana in Janso namesto Krambergerja. In na oblast priti ena “tretja” opcija, ki bi se ukvarjala s prihodnostjo in vzpostavitvijo normalne srednje-evropske konkurencne drzave, ki bi bila danes – v dvajsetih letih se vendarle da zelo veliko narediti – ze ob boku ostalim “v regiji” (pa ne mislim balkanske regije…).

 2. smoger Says:

  Itak da je normalno. Poglejmo kolk % volivcev ima več kot 50 let.
  Teme ‘kaj je bilo prej jajce ali kokoš’ so limfa politike.

 3. pele Says:

  Samo res, nam se to zdi že kar normalno. Dvajset let si že počasi povečujemo dozo bedarij v parlamentu in smo zdaj kot horda bebcev. In vse je normalno. Mislim, a je lahko še bolj očitno. Pri bedarijah iz zgodovine (še posebno tistih, ki se nobenih ne tičejo, jebeš zamejstvo) vsi kokodakajo kot kokoši na spidu, ko je treba prevzeti odgovornost za konkretne stvari, pa opravijo molče, čim bolj na skivaj in inkognito znotraj aparatov nekakšnih strank.

  Navijam za odpravo strank na volitvah. Odgovornost bi morali posaditi na ramena konkretnih ljudi, ki jim lahko napišeš pismo in potrkaš na vest. Ker teli aparatčiki so res že totalni klovni. In sploh niso oni krivi.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: