Zakaj ravno študenti?

Tole je moj komentar na temo malega dela (velikega sranja) na spletnem forumu Financ:

Jaz še danes ne razumem, zakaj takšen cirkus okrog študentskega statusa? Povejte mi, zakaj za vraga mora biti pri nas na tisoče ljudi fiktivno vpisanih na fakultete in zakaj jih mora tisoče delati na tuje študentske napotnice še dolgo po tem, ko so zaključili študij in imajo v žepu (ničvreden) papir? Uzakonimo pač poseben status in problem v hipu rešen! Kdor želi tako delati, pa naj. Če smo že vse uspešno demontirali, dajmo pa še trg delovne sile.

Zakaj bi moral biti človek ravno “študent”, da je lahko neka cenena delovna sila brez pravic?

Zakaj bi moral biti človek ravno “študent”, da je lahko neka cenena delovna sila brez pravic?

Mogoče se bo komu zdelo narcisoidno, da človek citira samega sebe, samo ta stavek se mi zdi tako fantastično genialen, da se ne morem zadržat.

3 komentarji to “Zakaj ravno študenti?”

 1. NuckinFuts Says:

  Word.

 2. Slovenec na Tajvanu Says:

  Se strinjam 100%! Nekaj let nazaj, ko sem bil študent, mi ta sistem ni štimal. Ne razmem študente, ki so za študentsko delo. A ni to protislovno? Saj če je nekdo študent, pričakuješ neko stopnjo inteligentnosti in izobrazbe, kar bi moralo privesti do tega, da bi se zavzemali za drugačen sistem, takšen, ki bi zahteval več obvez za delodajalce, takšen, ki bi zahteval večje plačilo in manj zlorab, takšen ki bi evidentiral delovno dobo. Ne vem, katera država ima takšen sistem, a v Zahodni Evropi smo verjetno eni redkih, če ne edini. No, ta izjava velja le, če sebe štejemo med Zahodno Evropo, kar je lahko zelo drzna teorija.

 3. dronyx Says:

  @Slovenec: Jaz Slovenijo nisem nikdar štel med Zahodno Evropo, ampak gre za klasično postkomunistično vzhodnoevropsko državo, kot so Madžarska, Romunija, Bolgarija…

  Kako imajo študentsko delo urejeno v Nemčiji piše na kratko tule.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: