Odkril rešitev za debelost

Mislim da sem v mojih možganih odkril rešitev za debelost.

Človeški možgani tehtajo nekje 1.4 kg, kar predstavlja pri 80 kg težki osebi manj kot 2% celotne telesne mase. Vendar pa ta 2% porabita kar 20% energije za svoje delovanje. Več kot očitno je, da razlika med suhimi in debelimi ljudmi nastane zaradi tega, ker suhi ljudje bistveno bolj obremenjujejo svoje možgane, kar posledično pomeni, da ti pokurijo več energije, ki jo vnesemo v telo (po Einsteinu je masa samo drug izraz za energijo, čeprav še nisem videl 300 kilskega človeka, ki bi imel veliko energije).

Fitnes centri so s svojimi mučilnimi napravami za hujšanje več kot očitno neučinkoviti, ker so vežbe usmerjene v napačne dele telesa. Po mojih izračunih telo pokuri enako energije ob uri trdega dela na trenažerju, ali pa deset minutnem reševanju neke zapletene matematične enačbe s področja Fourierove transformacije. Pravi fitnes centri bi morali izgledati kot predavalnice na fakulteti, kjer bi na LCD zaslonih vrteli namesto videospotov s plesoćimi najstnicami logaritemske tablice, člani fitnes kluba pa bi reševale zahtevne matematične naloge.

Za pilotski projekt razmišljam, da bi izbral nekaj testnih kandidatov s prekomerno težo in jih zaprl v fizikalno predavalnico na Jadranski (zraven fakultete za matematiko in fiziko) za par dni. Če projekt uspe, pa potem sledi širitev mreže brain fitness centrov na zahodne trge.

vir: brainyfitness

“Ej stari, ful dobr zgledaš, bi te najraje kar po ritki kresnu! Kva si to začel kvihte dvigat, al kva?”
“Ne, model, pa kva ti nč bloge zadnje cajte ne bereš!? Sem že cel teden na miselni dieti!”

Ta zapis lahko objavi tudi 24ur na svojem podportalu zadovoljena.si. Pripravljen bi se bil pogajati tudi  za manjši popust, vendar več kot 100 € za objavo novice ne dam. Obstaja pa možnost plačila po sistemu sell and lease back.

9 komentarjev to “Odkril rešitev za debelost”

 1. chef Says:

  Fitnes centri v prvi vrsti niso namenjeni hujšanju. Je pa res, da tega večina cepcev ne ve, zato je služba osebnega trenerja na fitnesu tako zelo dobro plačana.

 2. seamus Says:

  Tudi če bi to delovalo glede hujšanja (v praksi), bi brain fitness itak potrebovala večina Slovencev tudi s stališča dejanske aktivnosti možganov.

 3. smoger Says:

  @dronyx: Ne igraj se z ognjem! 😛
  http://bit.ly/faDZLE -> http://bit.ly/grRlHt

 4. dronyx Says:

  @chef: Pred leti sem delal manjši raziskavo, kdo so dejansko uporabniki storitev fitness centrov in sem nekako prišel do sledeče ugotovitve:

  Velika večina je takih, ki jih spolno privlači pogled na drugo, v naravnem znoju marinirano telo istega ali nasprotnega spola. Te opaziš po tem, da vežbe ne delajo preveč intenzivno, zato pa toliko bolj intenzivno obračajo glavo oz. skenirajo prostor okrog sebe.

  Druga velika skupina so klasični narcisoidi, ki se zjutraj vsaj eno uro občudujejo v ogledalu in blazno uživajo v tem, ko jih drugi opazujejo. Te prepoznaš najlažje po tem, da se običajno spravijo na naprave, ki so nameščene v fitness centru pred ogledala.

  Tretja skupina so tako imenovani poznavalci, ki ti znajo iz glave našteti vsako mišico človeškega telesa in tudi vedo, za kaj je katera fitness naprava dobra. To skupino v poplavi vseh ostalih najtežje prepoznaš.

  Potem je pa še zadnja skupina, kamor sodijo tisti, ki hodijo v fitness zato, da bi shujšali. Ti se ločijo od ostalih takoj, saj so debeli in se hitro utrudijo, imajo pa relativno nizek prag sramu, zato kljub popolni blamaži mnogi vstrajajo tudi po par dni, preden dokončno obupajo.

 5. pijanec Says:

  Fitnes je namenjen vsemu drugemu kot hujšanju. Še pri molzenju krave porabiš več kalorij kot pri fitnesu.

 6. zigak Says:

  Dr. Onyx odlična analiza. 🙂

 7. chef Says:

  @dronyx: Zelo v redu. Je pa res, da bi te štiri skupine moral predstavit s krogi v nekem koordinatnem sistemu, ker pri različnih tipih opaziš več različnih spremenljivk. Potem bi to že dobilo značaj prave družboslovne analize obiskovalcev fitnesa.

 8. Jubax Says:

  @pijanec
  Pri dobro zastavljenem načrtu vadbe v fitnesu porabiš precej več kalorij kot pri molži krave.

  Sploh pa lahko na mnogih mestih zasledimo rek, da je fitnes “način življenja”. Zajema vadbo, prehrano in počitek. In če je za vse torje pravilno poskrbljeno lahko v fitnesu definitivno shujšaš.

 9. pijanec Says:

  Jubax: takšni so pač podatki – v 1 uri molže porabiš več kalorij kot v 1 uri intenzivnega dela v fitnesu. Tudi pri košnji trave, čiščenju snega, kopanju lukenj, lovljenju zajca itd.

  Res pa je, da si aktivni fitnesači pred temi dejstvi radi zatiskajo oči.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: