Za pusta hrusta

Danes sem komaj našel v neki Šparovi trgovini na Vrhniki krofe na sliki, ki izgledajo kot koža od kakšnega buldoga. Po videzu sodeč so morda še celo kakšna lanska zaloga.

Ampak natančno take sem iskal, ker večina krofov pred pustom izgleda lepo nabreklo. Ti krofi namreč niso mišljeni zame, ampak za maškare, zato jih moram dati še za kakšen dan na toplo umetno starat, da bodo potem trdi kot kamen.  Edino škoda mi je marmelade.

Poanta teh specialnih krofov za maškare je pa v tem, da ko pride mularija za pusta težit na vrata in se dobesedno obesi na zvonec, jim odprem in dam vsakemu po en tak krof. In če pravilno vodim evidenco, se še nihče izmed tistih maškar, ki so dobili mojega krofa za pusta, ni prikazal na vratih naslednje leto. Je pa res, da se od ne vem kje vedno pojavi neka nova mularija in se je pač potrebno vsako leto znova potrudit.

Stric, mate kej za pusta hrusta? Ja seveda da mam. Samo malo počakajte tukaj na mrazu, grem notri na toplo krofe iskat (vmes pa na hitro še cuker dol otresem, da si ne bi razvajena otročad kaj preveč domišljala). Hi, hi…

5 komentarjev to “Za pusta hrusta”

 1. DJ Says:

  Dobra ideja. Kaj pa suhe češple (ali drugo suho sadje) in posušeni kosi kruha (nekdanji workaround za prepečenec) – a to ni več aktualno? 😉

 2. NuckinFuts Says:

  Grinch? ^^

 3. smoger Says:

  In sladkor se odstranjuje s pomočjo dleta in kladiva. :O

 4. dronyx Says:

  @smoger: Ne, psičku ga dam za polizat. 👿

 5. smoger Says:

  zeleni ‘sladkor’ 😉
  http://bit.ly/g6MJYu

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: