Dva mandata pa fertig maša

Po moje bi morali pri nas čim prej popraviti ustavo tako, da je vsak lahko izvoljen največ za dva mandata kot poslanec RS v državni zbor.

Problem jaz vidim zlasti v tem, da nekateri poslanci sploh ne delajo več v dobrobit države in državljanov, ampak skrbijo predvsem za to, da se veriga neprekinjenih izvolitev v parlament na Šubičevo slučajno enkrat ne prekine, ker potem verjetno ne bi vedeli več kaj naj počno sami s sabo.

Večina ljudi je te ugrabljene demokracije preprosti že naveličana, ker se zavedajo, da se v takšnem sistemu dejansko ne da spremeniti čisto nič in zato se sploh ne udeležujejo več volitev, kar pa je samo voda na mlin večnim poslancem s trajnim mandatom.

Dva poslanska mandata za časa enega življenja mislim da bi bila povsem dovolj in demokracija po moje s tem ne bi bila prikrajšana.

Najkasneje v osmih letih pa se zamenja celotna poslanska garnitura!

vir: National horse lover assossiation (NHLA)

Račun za tole pro bono svetovanje v višini 420.000,99 € bo poslan po pošti. Faktura zapade v plačilo po 14 dneh, ko začno teči zamudne obresti.

6 komentarjev to “Dva mandata pa fertig maša”

 1. zigak Says:

  Se praavi ste davčni dolžni 84k€
  🙂

 2. chef Says:

  Bravo! S tem bi rešili večino problemov.

  @zigak: Lepa.

 3. dronyx Says:

  @zigak: Ne vem če sem kje omenil, ampak račun za pro bono svetovanje bo izstavila firma s sedežem v Liechtensteinu, za katero jaz občasno svetujem in bo davčne obveznosti potem ona poravnala. Sam pa nimam niti tajnice, niti fikusa, tako da računov ne morem izstavljat, lahko samo nakazila dobivam.

 4. Metalurg Says:

  Jaz bi pa to rešil na način, ki bi si ga sposodili iz Big Brotherja. Vsak teden (mesec?) bi nominirali do 10 poslancev, ki bi jih ljudstvo na podlagi televotinga izločilo iz parlamenta. Potem bi dobili novih 10 in ko bi se počasi nabrali samo še kvalitetni ljudje, bi zmanjševali kvoto in mogoče bi sčasoma dobili 90 sposobnih ljudi.

 5. dronyx Says:

  @Metalurg: Upam da se zavedaš, kako redki so trenutki, ko jaz lahko samo rečem “this is so fucking smart”! če bo potrebno, sem za tole idejo pripravljen iti tudi na ulice!

 6. suum Says:

  Odlična ideja, ki pa žal vsebuje eno nepremostljivo napako: ustavo spreminjajo poslanci.

  No, obstaja še referendum, vendar smo že videli, kako je z upoštevanjem rezultatov, ko ti večini “predstavnikom ljudstva” niso po volji.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: