Business proposal

Danes zjutraj se poljem po Ljubljani in opazujem mini vozilce od Snage, ki se uporablja za čiščenje prometnih površin, kako se počasi premika po pločniku in z vrtečo metljico pometa pesek. Mimo pa drvimo po cesti šoferji v hitrih avtomobilih, ne ozirajoč se preveč na prometno signalizacijo.

Normalni ljudje sicer opazujejo bujne pomladanske ženske riti, jaz pa vozila Snage, kar se bo morda komu zdelo nenavadno. Ampak mi je pa zato padla na misel nova ideja.

Ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću bom predlagal, če bi bila mestna občina Ljubljana pripravljena stopiti z mano v en joint venture (javno – zasebno partnerstvo) in bi na ta vozila montirali zadaj avtomatske radarje za merjenje hitrosti.

Takšno vozilo je itak večino časa nekje ob cesti, zakaj ne bi hkrati še kasiralo iz naslova prometnih prekrškov?

Pri klasičnih radarjih mestnega redarstva, montiranih v Škode Roomster, je namreč glavni problem ravno to, kam postaviti tak radar, da ne moti prometa, da ne stoji na zasebnem zemljišču in da ga ne zašpecajo takoj radijskim postajam, ki predvajajo prometne informacije. Lahko pa mu nepridipravi celo namestijo karton na zadnjo šipo, tako da radar oslepi, medtem ko je operater mestnega redarstva ravno za hipec skočil na malico ali pivo v bližnjo gostilno.

Ko bi biznis enkrat zalaufal, tako kot je treba, bi pa lahko še kakšna druga smetarska vozila opremili z radarji.

2 komentarja to “Business proposal”

  1. Si. R. Says:

    Ali pa če radarje namontirajo na debele babje riti 🙂

  2. dronyx Says:

    @Si. R.: Najprej sem imel v mislih, da bi za mobilne radarje uporabil kar študente, ki bi imeli na hrbtu nameščene prenosne radarje in bi hodili ob cestah po Ljubljani. Samo tu naletiš na klasični problem študentov na napotnico, da čim ni v bližini šefa, končajo Pri mačku ob Ljubljanici na piru. Tam pa kasirajo večinoma samo natakarji (na napotnice).

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: