Emisijski kuponi za vegetarijance

“Po nekaterih raziskavah naj bi vegetarijanci proizvajali dosti več vetrov (toplogrednih plinov), kot običajni mesojedci, za kar naj bi bile krive predvsem stročnice. Zato jaz predlagam, da se tudi za vegetarijance uvede emisijske kupone, ki jih morajo kupovat, če želijo še naprej zastrupljati ozračje in uničevati ozon.”

14 komentarjev to “Emisijski kuponi za vegetarijance”

 1. Afnogunc Says:

  Kakšna nezaslišana trditev!!! Vegetarjanke sploh ne prdijo.

 2. My Kafkaesque life Says:

  Podpišem takoj. Kje je Lista za čisti zrak, ki bo se zavzemele za to… in za neizgradnjo džamije seveda.

 3. alcessa Says:

  Predlagam tudi obvezno namestitev geigerjevih števcev na WC-jih pri mesojedcih. Ne samo, da bodo po novem ribe radioaktivne, ker se ribja moka uporablja kot poslastica v prehrambeni industriji za klavne živali, se bodo nevarni iončki kaj kmalu prenesli še tja. In preden vegetarijanci seksamo z radioaktivnim mesojedcem, imamo pač pravico vedeti, kaj o njem pravi geigerjev števec … Ljudje z aidsom tudi morajo priznati svojo bolezen, ne da.

 4. dronyx Says:

  @alcessa: Načeloma se s tem celo strinjam. Zadnjič sem kupil v Mercatorju dve italijanski kurji bedri za 1.45,00 €, ki sta bili v akciji, ker gre za neko novo ponudbo. Okus pa tako odvraten, kot bi piščance krmili z zmletim recikliranim pohištvom. Očitno pa je za Slovence tudi to dobro.

 5. alcessa Says:

  Bi rekla, da to ni del zgodbe “za Slovence bo dovolj dobro” – hočem reči, da se zahodna Evropa dejansko prehranjuje s takšnim “mesom”. Ne vem, kako obratujejo pri nas gojilnice živali za prehrano, ampak v Nemčiji so ena sama katastrofa, predvidevam, da tudi Italijani niso boljši. Skratka, obstaja možnost, da je slovensko meso boljše od drugega (ker v industrijskih kmetijah še ni toliko kapitala ali kaj jaz vem) …

 6. dronyx Says:

  Saj tudi če pogledaš zelenjavo ni situacija čisto nič boljša. Kdorkoli je doma poskušal sam kaj pridelati ve, da jabolka, paradižniki, korenje ali pomaranče ne zrastejo popolne oblike in barve, take kot danes vidiš po trgovinah in na tržnici. Pa tu ne gre samo za uporabo kemičnih preparatov za gnojenje in zatiranje škodljivcev. Tu se očitno masovno uporablja tudi genske modifikacije.

  Veliko prevar je po moje tudi pri bio in eko pridelavi, kjer ti novodobni “kmetje” predvsem izkoriščajo naivnost ljudi. Tudi na tem področju bi lahko novinarji Sunday Timesa izvedli kakšno skrito kamero in eko pridelovalcem prodali kako tono pesticidov in umetnih gnojil. Da ne govorim kakšen blef so razne kmetijske subvencije, ki pa sploh spodbujajo neodgovorno obnašanje in to bi pa jaz kot prvo ukinil.

 7. alcessa Says:

  Kupci eko/bio izdelkov niso obsedeni od tega, da bi morala biti njihova zelenjava izrazito poceni, tudi lepota ni tako pomembna, zato odpade ta razlog za goljufanje. Druga stvar je: sicer res obstajajo evropske direktive o ekološki pridelavi, vendar lahko obstajajo tudi veliko strožji nacionalni predpisi (npr. v Nemčiji): če hočeš biti znan kot država z resnično dobrim standardom ekološke pridelave, te pri tem nihče ne bo oviral. Samo vedeti moraš, zakaj in kako zadevo izvesti… In če kot kupec nočeš, da te prevarajo, pač bereš poročila o izdelkih in preveriš merila, po katerih se prideluje tvoja zelenjava (vsak znak pomeni določena merila – meni moj bioKmet pošilja tudi obvestila o predpisih, ki se jih drži in je tudi na splošno zelo čvekav 🙂 )
  Če hočeš preveriti, kaj točno je počelo tvoje meso, preden se je znašlo pod folijo, imaš redkokje šanso, da kar koli izveš. Nihče ti ne bo povedal o boleznih, ki se jih ni splačalo zdraviti in so žival kar pustili ali ubili, o antibiotikih, ki jih futrajo, o dodatkih za povečanje teže živali za zakol (v dobrih starih časih so kravam pred prodajo menda dali za jesti jabolka, da jih je lepo napihnilo … ali kaj že), o pujsih, ki umrejo šele v vroči kopeli pred odiranjem ipd., ker so na žalost strel preživeli … Tega nikjer ne moreš preveriti.

 8. smoger Says:

  May I…

  1.@dronyx: En nasvet…nikoli ne kupuj svežega mesa iz Italije. Zakaj? Med drugim tudi zaradi tega, ker Italijani hodijo kupovat sveže meso v Slovenijo.

  2.Ja, GSM so velik problem…nihče ne ve kaj se bo zgodilo na dolgi rok. Uradno so živila, ki vsebujejo/so GSM označena. No, mene bega kaka soja…ker jo najdeš povsod.

  3. @Alcessa: A je v Nemčiji še v uporabi kostna moka?! :S

  4. Ena od potencialnih nevarnosti je tudi vstop nanotehnlogije na področje živilstva…tle si lahko preberete in prisluhnete:
  http://blogslo.videolectures.net/715/

 9. smoger Says:

  GSM …eee…napaka…GSO = gensko spremenjeni organizmi

 10. alcessa Says:

  Smoger: kaj pa vem. 🙂 Nazadnje so, iznajdljivci iznajdljivi, futrali industrijsko olje … če koga zanima, zakaj naj puranje zrezke iz Nemčije pusti pri miru …

 11. smoger Says:

  @Alcessa: Priporočam en dober film..Soylent green: http://bit.ly/bATAY
  👿

 12. dronyx Says:

  @smoger: Dober film. Svetlik bi bil sigurno navdušen nad idejo. Sploh če bi šla v paketu s pokojninsko reformo.

 13. chef Says:

  V tujini obstaja razlika med cenejšim nekakovostnim in dražjim kakovostnim mesom. To v praksi pomeni, da se višji sloji prehranjujejo bolj zdravo kot nižji.

  Pri nas pa so zaradi slovenskega katastrofalnega odnosa do hrane in šparanja na vsakem koraku (razen pri avtu ali hiši) trgovci hitro pogruntali, da se bolj splača uvozit ceneno meso iz tujine in ga prodat po isti ceni kot kakovostno meso, ki ga kupi gospodinja na Nizozemskem. Prišlo je do propada oziroma zatona slovenske živinoreje, mi pa se bašemo z

 14. chef Says:

  * mi pa se bašemo z dragim cenenim mesom.

  Žal.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: