Dodatno obdavčiti je portebno še orodje

Po novem baje ljudje ne bodo mogli več sami graditi svojih hišk nad 30 kvadratov, ampak bodo morali za to najeti podjetje, kar naj bi bil eden izmed ukrepov za preživetje gradbenega sektorja. Ideja ima sicer pravno luknjo, ker mnogi so že najavili, da bodo potem pa za čas gradnje hiše odprli s.p. ali kako drugo obliko podjetništva, da bodo tako zadovoljili zakonu in inšpektorjem. Samo to bodo verjetno predlagatelji zakona sanirali s prvim varnostnim popravkom ali hotfixom. In za nameček ne bo več mogoča niti sosedska pomoč na tistem področju, kjer je sosed zares profesionalno dober. Torej krovec ne bo mogel sosedu prekrivati strehe, bo mu pa lahko nameščal Windowse ali popravil igralno konzolo.

Ampak če že tako stiskamo male ljudi, se mi je pred dnevi povsem slučajno porodila še ena stiskaška ideja.

Dajmo dodatno obdavčiti še vse orodje!

Kdor se je kdaj sprehodil po kakšnem Merkurju, Bauhausu ali Obiju je verjetno opazil, da tam prodajajo ogromno nekega orodja, ki se dostikrat kupuje tudi za delo na fuš, saj močno dvomim, da kdo za lastne potrebe kupuje štemarco (pnevmatsko kladivo) v vrednosti nekaj tisočakov, ki je sposobno podreti Kitajski zid.


Bistvo moje ideje je v tem, da naj država na vso orodje in mehanizacijo nabije dodatni davek, recimo v vrednosti 30%, ki pa se ga plača samo v primeru, če orodje kupuje fizična oseba. Recimo za primer:

Malo boljša kosilnica za košnjo trave stane danes okrog 400 €, po uveljavitvi mojega predloga bi stala za fizično osebo 520 €, od tega gre 120 € direktno v  poseben sklad za razvoj podjetništva, ki bi ga upravljala nova agencija pod mojim vodstvom. Pnevmatsko kladivo v vrednosti 1000 € bi se podražilo za okrog 300 €. Ko sem včeraj malo klikal po spletu in preračunaval cene orodja, so se mi oči dobesedno orosile od sreče. Koliko denarja mi to mečemo proč!

Na tak način pa bomo hkrati marsikoga motivirali za to, da namesto da kupuje sam vse orodje in je mojster za vse, raje najame za to usposobljena podjetja ali obrtnike. Res je sicer, da se žal velikokrat izkaže, kako so ti še večji šalabajzerji, kot če vse delaš v lastni režiji, ampak tudi to se da s trdim delom sanirati.

Hudiča, jaz sem v zadnjem času na patentnem uradu večkrat, kot tisti, ki so tam redno zaposleni.

Ali se da to patentno birokracijo kako urejati tudi po elektronski poti, da ne čakam v vrsti za vsak patent posebej?

Preberi še:
Nič več prostozidarstva

3 komentarji to “Dodatno obdavčiti je portebno še orodje”

  1. seamus Says:

    Kaj pa če bi se šli postavko – praksa. Delaš pri sosedu, mu ne pomagaš samo opravljaš prakso, da boš pridobil izkušnje, da se boš kasneje lahko kje zaposlil in potem predstavil reference.

  2. Poslovni utrip Says:

    he he raje zbriši ta post, ker lahko kakšni politiki to resno vzamejo…

  3. dronyx Says:

    @Poslovni utrip: Ni problema. Če politiki slučajno ugriznejo v tole idejo, jo boste pa zavrnili na referendumu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: