Sanjal sem Soseda

Danes sem imel precej bizarne sanje, ki bi jih lahko klasificiral skoraj kot nočno moro.

Sanjal sem namreč, da je država z metanjem kocke praktično čez noč sprejela sklep, da v javnem sektorju nočejo več videti Microsofta in so se odločili na vse računalnike namestiti Linux. Nobenih velikih študij in dragih pilotskih projektov. Ko so delavci naslednji dan prišli v službo, so enostavno opazili, da se računalnik zažene z nasmejanim, nekoliko debelušnim pingvinom, razpotegnjenim čez cel zaslon in iz vseh računalnikov so bile na silo dol potrgane nalepke z Windows OEM licencami.

IT kamasutra

Projekt je izpeljal Sosed d.o.o., ki je zmagal na razpisu in državni informatiki so se odprtih ust čudili, kako za vraga jim je to uspelo, ker Sosed ni ravno poznan kot veliki zmagovalec državnega prvenstva v javnem naročanju. Samo potem so pa videli ambiciozno sosedo Nino in zadeva je dobila bolj jasne in zelo konkretne obrise.

Ampak glej ga hudiča, budilka zazvoni ravno v trenutku, ko zadeva postane zabavna…

Oni namreč niso vedeli, da so povozili z linuxom na računalnikih tudi vse dokumente in tako so šli vsi zaposleni na kolektivni prisilni dopust za nekaj mesecev, vse diske, torej čez sto tisoč kosov, pa so z velikim vlačilcem s polpriklopnikom odpeljali nekam čez mejo, da bi strokovnjaki rešili, kar se rešiti še da.

Zbudil sem se pa ves premočen, tako da sem moral že za zajtrk na hitro spiti eno mrzlo Nikšićko pivo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: