Zadrega javnih sindikalistov

“Po tem, ko je javnost šokirana obnemela nad podatkom o 1.565 € regresa v državni NLB, ki posluje z veliko izgubo in jo je potrebno neprestano dokapitalizirati, so se danes baje na kriznem sestanku že dobili šefi sindikatov javnega sektorja. Svojim članom bo nekako potrebno razložiti, kako so zaposlenim v javnem sektorju po težkih in ostrih pogajanjih uspeli zagotoviti regres v višini 692 € bruto, ki je baje celo manj od najmanjšega možnega regresa v višini minimalne plače 748,10 € bruto!”

Čestitke!

2 komentarja to “Zadrega javnih sindikalistov”

  1. Čukica Says:

    Ne pričakujte mojih simpatij, vi v javnem sektorju, ki ste izviseli! 🙂

    Za svoj regres moram najprej dobit delo, ga naredit, plačat državi vse davščine in potem denar od naročnika še izterjat.

    Se pa strinjam, da je bizarno, da si v banki, ki ji jaz hočeš nočeš moram šenkavat denar, talajo take beneficije. Zakonsko urejene, da bo vse po reglcih.

  2. dronyx Says:

    Jaz ne pričakujem nobenih simpatij, ker regres je bil od nekdaj v javnem sektorju minimalen možen. Ima pa država očitno povsem drug odnos do monopolističnih državnih podjetji, ne glede na to, kolikšno izgubo (NLB, SŽ, TELEKOM) ali dobiček ustvarjajo, kot pa do javnega sektorja. Samo to je možno zato, ker so sindikalisti javnega sektorja očitno eni navadni bleferji. Jaz bi raje vrgel denar v smeti, kot plačeval članarino takim sindikatom.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: