Rojevati se splača v Borovnici

Kot kaže smo v Borovnici najboljši v dveh stvareh. Ločevanju komunalnih odpadkov in izplačani občinski premiji na rojenega otroka.

Danes sem ob kavi bral v Žurnalu24, da je občinsko izplačilo oziroma denarna pomoč ob rojstvu otroka najvišja v občini Borovnica in sicer skoraj 400 € na otroka, medtem ko recimo najlepše mesto na svetu (Ljubljana Zorana Jankovića) za otroke ne da nič, razen če niso socialni problemi. So pa verjetno tu notri mišljeni tudi otroci slabo plačanih mestnih redarjev, ki mu tako pridno polnijo občinsko blagajno, le da očitno Janković za razliko od župana Borovnice Ocepka za tovrstne izdatke kot kaže nima prevelikega posluha.

vir: zurnal24

Si pa ne delajte utvar, da boste v Borovnici dobili 400 € pomoči, če se pripeljete v razmajanem kombiju iz okolice Novega Mesta in rodite na pločniku pred občinsko palačo. Tako neumni pa tudi v Borovnici niso. Da ste upravičeni do izplačila je potrebno stalno prebivališče v občini Borovnica.

Jaz sem načeloma odprt za kakršenkoli biznis, tako da če je katere v zadnjem mesecu nosečnosti, se lahko na hitro poročiva, da pokasirava 400 € na moje stalno prebivališče, potem se pa enako hitro tudi ločiva. Zaslužek pa sem pripravljen deliti v razmerju 80 proti 20 v mojo korist, ker sicer se mi ne izplača ukvarjati s papirji in županom. V primeru, da bo kandidatk več, bodo v prednosti tiste, ki pričakujejo vsaj dvojčke.

Gre pa kot rečeno izključno za biznis in da od Borovniškega župana izcuzamo tistih velikodušnih 400 €. Ne pride pa v poštev nikakršna delitev premoženja, ali erotične igre ob svečah, z eteričnimi masažnimi olji  in glasbeni spremljavi Barrya Whita.

I am working for money, not for fun.

2 komentarja to “Rojevati se splača v Borovnici”

 1. Tajča Says:

  Biznis se ponavadi dela tako, da se druge zaposli, ne pa da se sam ukvarjaš z neposredno proizvodnjo 🙂 Razen, če si tam edini.

 2. Neskoncno Says:

  Kako je v občini Nova Gorica!

  “Do enkratne denarne pomoči ob rojstvu otroka so upravičeni starši otroka, če je otrok državljan Republike Slovenije in ima vsaj z edim od staršev stalno bivališče v Mestni občini Nova Gorica.
  Pri enostarševskih družinah lahko pravico do enkratne denarne pomoči uveljavlja tisti od staršev pri katerem otrok živi. Pravico do enkratne denarne pomoči lahko uveljavlja tudi zakoniti zastopnik otroka.

  Višina pomoči znaša dvakratni znesek osnovnega zneska minimalnega dohodka za tekoče leto po Zakonu o socialnem varstvu (443,40 eur v letu 2009)

  Po izteku 6 mesecev od rojstva otroka, upravičenec ne more več zahtevati denarne pomoči. “

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: