Tudi policisti na mesta za invalide

Tokrat primer policijskega avtomobila, ki je parkiral na mesto za invalide pred Lesnino na Brdu. Sliko mi je sicer poslal bralec po elektronski pošti in dodal, da je policist sedel v avtomobilu in pisal zapisnik, njegova kolegica pa je izvedla alkotest na nekem šoferju dostavnega vozila.

V zakonu sicer obstaja nek člen, da lahko policisti in podoben službe ustavljajo na mestih, kjer se drugače ne sme, vendar tu izpade zadeva vsaj nekoliko nevzgojna do nas, ostalih malih prekrškarjev, ker se bi dalo z lahkoto na tako velikem parkirišču najti tudi kakšno mesto, ki nima oznake za invalide in sam postopek ne bi bil zato nič prikrajšan.

S parkiranjem se moramo mučiti vsi in ne vidim razloga, da bi bili policisti v tem izjeme.

Me je pa zadnjič nasmejala ena druga policistka, ki je šofirala službeni avto na dvopasovnici od Tivolske do Tržaške mimo Jelinčičeve vile. Cesta najprej povsem prazna, potem pa policijski avto, za njim pa kolona na obeh pasovih, kot bi peljali za kakšnim pogrebom. Ženska je vozila po moji oceni največ 40 km/h, je pa tam omejitev 60 km/h, plus napaka števca, tako da lahko pelješ vsaj 65 km/h. Samo nobeden se je očitno ni upal prehiteti, čeprav je očitno naredila dolgo kolono za sabo čez polovico centra mesta.

Ljudje očitno še vedno ne razumejo, da te policist ne more oglobiti zaradi prevelike hitrosti kar tako na pamet, prek palca. Če nima v avtu vgrajenega radarja, nima s čim opraviti veljavne meritve hitrosti, na podlagi katere bi lahko napisal plačilni nalog. Res pa je, da se lahko potem nate spravi na druge načine in če drugega ne ugotovi, da ti je potekla veljavnost prve pomoči, ali pa da nimaš napolnjene rezervne gume. Za tak prekršek pa verjetno po naši zakonodaji gre lahko hitro tudi cela plača, sploh če jih še kumulativno sešteje in ti ne prizna popusta.

5 komentarjev to “Tudi policisti na mesta za invalide”

 1. cccc Says:

  Najbrž že downloadaš porniče…

 2. dronyx Says:

  To si mislil v kakšnem kontekstu, glede na problematiko parkiranja pooblaščenih uradnih oseb…

 3. seamus Says:

  @cccc – 😆

  Ja tisto o prehitevanju policista je vedno zabavno. Pomoje policista v avtu prou boli k”’c kaj se dogaja z ostalimi v prometu.

  Sem policista že nekajkrat prehitel na navadni cesti in ker sem ga v enem izmed primerov testiral ravno na zgornji štos sem pri prehitevajnu dobil brzino čez 100km/h, policaja nista niti trznila. Enkrat drugič sem prehiteval še preden se je začela prekinjena črta – ker sem videl da prihaja avto nasproti sem malo pohitel, nisem pa videl, da je to policaj. Pa ni policaj niti trznil.

  In sploh ena štorija je zanimiva – še kot študentu so mi ukradli obe tablici in sem bil neki časa brez. Pa me enkrat ponoči pri 110km/h na navadni cesti dohiti policaj in me ustavi. Vpraša o tablicah, preveri če zgodba drža in zaželi srečno vožnjo.

 4. pijanec Says:

  Jaz tudi pogosto prehitevam policiste. V prometu so kot vsako drugo vozilo. Ker pa so oni še dodatno v službi in se jim nikamor ne mudi (zato pač vozijo 40 km/h izven naselij), je logično, da jih bom prehitel.

 5. Tjasa Says:

  Meni gre to cijazenje za policaji tudi strahovito na jetra. Zjutraj je kdaj lahko zastoj od Kosez do Kozarij samo zaradi ene patrulje. Najprej so kot snete sekire, ko zagledajo policajski avto, pa takoj na 60% najvišje dovoljene hitrosti.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: