27 kazenskih točk

Danes sva malo poklepetala z enim prijaznim gospodom iz Rožne doline, ki mi je dejal, da naj bi neka ženska dobila kar 27 kazenskih točk in to v paketu od Ljubljanskega mestnega redarstva.

Čeprav se bo morda komu zdelo to ogromno, ampak meni ni nič posebnega. Če ti nastavijo vsak dan radar na tvoji poti v službo in ti tega v letu dni ne opaziš, je v bistvu 27 kazenskih točk še malo. Naj bi jih pa dobila na Večni poti mimo živalskega vrta, ki je poleg Jamove ceste kot kaže ena izmed fetiš lokacij mestnih redarjev. Vsaj kar se Škod Roomster tiče in radarjev za merjenje hitrosti.

Še vedno pa trdim, da je to vrhunski kretenizem in izigravanje očitno neumno napisane zakonodaje. Namreč kazni za prometne prekrške niso neka davščina ampak vzgojni ukrep, ki naj bi storilca odvrnil od delanja prekrškov in ogrožanja varnosti. Če pa ti več kot eno leto zadržuješ kazni pri sebi, potem pa posameznike v paketu zasuješ z globami, je pa to navadna, grda balkanska natega. Namreč gospa s 27 kazenskimi točkami bi verjetno vozila drugače, če bi jo kaznovali ob storitvi prvega ali drugega prekrška, tako pa praktično ni imela možnosti dokazati, da je imela kazen vzgojni učinek in da se bo poboljšala, ker so jo preprosto uničili. To je res Slovenski tip idiotizma, ki ga jaz tako globoko preziram in ki to državo drago stane.

Naj bi se pa mestno redarstvo baje posluževalo tudi zelo inteligentnih trikov. Nekje v Ljubljani naj bi na lepem odstranili tablo za omejitev 60 km/h in namesto nje na kol nasadili tablo za omejitev 40 km/h, hkrati pa so ob tem postavili še zasedo z radarjem, ker so pač vedeli, da večina voznikov, ki se vsak dan vozi po isti cesti v službo ne spremlja več signalizacije, ker misli, da jo pozna.

To je seveda lahko tudi povsem v skladu z zakonom in lahko je bila sprememba znaka tudi ustrezno dokumentirana in celo utemeljena, vse za varnost v prometu. Vendar poznavalci pač vedo, da je to navaden blef in da se gre v bistvu samo za eno. Doseči ambiciozne načrte pri pobiranju glob, ki so v jankovićevi Ljubljani postale neka bizarna gospodarska dejavnost.

Čeprav sam ob tem nisem bil nikakor osebno prizadet, se mi kljub temu zdi nesprejemljivo, da se lahko nekdo tako veselo norčuje iz ljudi, ima pa vse lepo pokrito z zakoni, ki tako izpadejo, kot da si jih je malodane sam napisal ali pa jih zna preprosto nadvse inteligentno interpretirati.

Če pa kdo vpraša, kje je tu vzgojna komponenta, pa šef mestnega redarstva v uniformi, ki še najbolj spominja na Iranskega gardista mirno in z nadvse zlobnim nasmeškom na ustih odvrne, da tudi ni etično in  moralno, če ljudje v Ljubljani ne vozijo po predpisih.

Tu pa ostaneš potem brez besed.

9 komentarjev to “27 kazenskih točk”

 1. gokky Says:

  Podpišem.

 2. chef Says:

  In za tega župana se špekulira, da naj bi postal celo premier!!!

  V tem primeru bom verjetno res raje odšel s trebuhom za kruhom, pa četudi to pomeni kelnarjenje ali čiščenje oken nekje na Švedskem. Za 2000 evrov neto 🙂

 3. dronyx Says:

  @chef: Mi potrebujemo samo še novega Mojzesa, da to zatirano ljudstvo popelje prek Alp v svobodo. V zadnjih 20 letih so nam naredili res tako risanko, da se ti morajo orositi oči. Edem vrhuncev črnega humorja pa je za 50.000 € prenovljen star reklamni spot Slovenija, moja dežela. To danes lahko samo še Janković in njemu podobni prepevajo. Samo 20 let so potrebovali, da so uničili to državo in iz nje naredili nekaj med Grčijo in Rusijo. V bistvu srhljiv Downfall.

 4. chef Says:

  Dobra, ja. Pod geslom “V odrešenje, na senčno stran Alp!”

 5. Čukica Says:

  Naj bi se, baje??????? (kako se to napiše bold?)

  Včeraj sem na velikem plakatu prebrala, naj bi se konec sveta baje prestavil iz 21.maja 2011 na 21.december 2012.

  Zadnjih 6 let se vsak dan vozim dvakrat po Večni poti od Koseškega bajerja do Viča in nazaj in nisem pridelala niti ene točke – ta gospa mora imeti strašno smolo, da stalno pada v zasede, jaz pa strašno srečo, da nikoli. Sori, ampak tile tvoji zapisi o colanju prekrškov v Ljubljani se berejo že kot ene sorte obsesija.

 6. dronyx Says:

  @Čukica: Vsak ima fetiš na nekaj. Eni na kumare, jaz na Jankovića in njegove gardiste. Baje oziroma naj bi sem dodal, ker sem samo povzel besede nekoga drugega. Jaz te gospe “27 kazenskih točk” ne poznam in ne vem, ali to res drži. Baje naj bi si najela Čeferina za obrambo, tako da bi se jo dalo izslediti in narediti intervju z njo, če res obstaja. Nenazadnje lahko tudi mestno redarstvo izda podatek, koliko kazenskih je nabral njihov rekorder. Ne dvomim pa, da je kdo zares dobil toliko točk v paketu. Dva sam poznam, ki sta tudi dobila pozdrave mestnega redarstva in sta tik pred odvzemom vozniškega.

 7. Čukica Says:

  Tudi sama poznam modela, ki je poscal že čisto vse zelenice v tem našem mestu. In dobiva konkretne pozdrave od mestnega redarstva, plača nič, dokler ne rubijo.
  Zadnjič enkrat je svoje lepe evropske navade izvozil v Opatijo. Pred nekim blokom je zapeljal na rožice. Cel hec. Dobil ceglc od njihovih pandurjev. Kaj je naredil? Ob devetih zvečer je blodil po Opatiji, da je lahko plačal kazen. Takle mamo.

 8. Tjasa Says:

  da večina voznikov, ki se vsak dan vozi po isti cesti v službo ne spremlja več signalizacije, ker misli, da jo pozna.

  Ja, to je njihova pravzaprav človeška pravica – da imajo doživljenjsko enako signalizacijo na poti kuća – poso. ???????????????

  Daj, dronyx, hvataš krivine.

  Kot je omenila Čukica – jaz tudi na AC puščam “virtualno” rešitev za slovenski pokojninski sistem, pa me še enkrat niso ustavili. Ali mi poslali listka.

  So pa znancu poslali povratni ček za 500 €, tip je čisti mečkač. Samo grem stavit, da je še spal, ko se je peljal mimo znaka “cona 30”. Kaj češ. Dokler ne obstaja možganski sken, ki bo policaju na licu mesta omogočil kontrolo nad tem, ali spiš za volanom ali ne, je ta način pregona edini možen.

 9. dronyx Says:

  Kot vse kaže, tole s 27 kazenskimi točkami ni neka izmišljotina, naj bi šlo pa za moškega, kakor piše Dnevnik. Je pa možno, da je takih rekorderje še več.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: