Upornica Anja K. Tomažin

Tole je še en primer zvezdniškega parkiranja in sicer gre tokrat za Anjo Križnik Tomažin oziroma njen sponzorski Marcedes. Parkirala ga je pa praktično tik za znak, ki (izrecno) prepoveduje parkiranje in ustavljanje.

Verjamem, da ljubljanskim mestnim redarjem ob takih posnetkih naraste pritisk in po svoje jih razumem. Ampak Anja K. Tomažin sigurno zelo dobro ve, kaj naj bi tak prometni znak pomenil in v njenem primeru gre očitno bolj za izraz uporništva, kot pa nepoznavanja predpisov in znakov. Pa še slogan VOZI (in parkira) BREZ SKRBI se lepo poklopi v ta kontekst.

Samo problem je, ker so meni vse te face iz televizije za zgled. Idoli, ki jih poskušam posnemati v vsakdanjem življenju. Tu pa nastopi težava, ker jaz nisem celebrity in meni redarstvo na šipo takoj nalima tisto svoje obvestilo s položnico, čim zagleda takole parkiran avto. In njih čisto nič ne zanima, ko jim razlagam, da tudi Anja s televizije tako parkira.

Se pa moram žal tudi sam posuti s pepelom, ker mi nikdar ni bilo čisto jasno, kakšna je razlika med tem prekrižanim znakom in tistim, ki ima samo eno poševno črto. Kot vse kaže je pa ta znak hujši, ker prepoveduje tudi ustavljanje, medtem ko ena črta pomeni baje samo prepovedano parkiranje. Še vedno pa mi ni jasno, v čem se razlikuje ustavljanje od parkiranja? Mogoče moraš pri ustavljanju pustit motor prižgan (to bi kakšne mestni redar zanesljivo vedel)?

11 komentarjev to “Upornica Anja K. Tomažin”

 1. chef Says:

  Menda je tudi sicer nevzdržno naduvana.

 2. dronyx Says:

  @chef: Ne govor. Sem poslušu take zgodbe iz porodnišnice…Ženska misli, da če je s televizije, potem bi jo pa morali kar vsi poznat in pred njo dol past. Enkrat ko bo njen velik ego počil bo po moje samo lužica nastala, tako kot če daš meduzo na vroče opoldansko sonce za nekaj časa.

 3. chef Says:

  Ja, isto sranje je potem zganjala v vrtcu/šoli.
  Ko sem jaz vozil promocijski avto z nalepkami, mi niti na misel ni prišlo, da bi takole parkiral.

 4. dronyx Says:

  Anja K. Tomažin je zame kljub temu težka faca, da ji uspe takšnega marcedesa dobit kot sponzorski avto, kajti ženska je že nekaj časa out iz medijske scene in se je posvetila rojevanju. Razen če se niso zdilali, da dobi del honorarja za reklamni spot v obliki sponzorskega avta? Ampak tole je pa kljub vsemu spet bolj slaba reklama za Generali, ker njihov slogan “Zapelji me varno” ob takem stilu parkiranja nekako zbledi (sem zloben, kaj?). 🙂

 5. smoger Says:

  Vsi bi radi bili Generali. 😛

 6. Poslušalka Says:

  No mogoče bo tole malo suhoparno, ampak jaz sem včasih mislila, da je razlika med ustavljanjem in parkiranjem 15 minut, pa zgleda, da ni:
  »parkiranje« je prekinitev vožnje iz katerega koli vzroka, razen ustavitve vozila ali prekinitve vožnje zaradi tega, da se je vozilo izognilo prometni nesreči ali ker je voznik ravnal v skladu s prometnimi pravili;
  »ustavitev« je vsaka prekinitev vožnje za toliko časa, kot je potrebno, da vstopijo ali izstopijo potniki ali da se naloži oziroma razloži tovor ali odpravi okvara na vozilu; »ustavljanje« je prehod vozila iz gibanja v mirujoče stanje (Zakon o pravilih cestnega prometa, 3. člen).
  Glede prižganega motorja pa: Ko voznik na cesti vozilo ustavi za več kot tri minute ali ga parkira, mora takoj ugasniti motor. Ta določba se ne uporablja za vozila, pri katerih motor poganja naprave za opravljanje določenih del (vozilo za zbiranje in odvoz odpadkov, vozilo za čiščenje kanalov, avtomobilsko dvigalo ipd.). (id., 5. člen)

 7. dronyx Says:

  @Poslušalka: Če greš vse te suhoparne določbe brat se izkaže, da je verjetno lažje voziti Airbus A320, kot pa avto. Nevedno je res blagoslov!

 8. gost Says:

  »ustavitev« je vsaka prekinitev vožnje za toliko časa, da se…. odpravi okvara na vozilu (Zakon o pravilih cestnega prometa, 3. člen).
  Potemtakem, če se mi avto pokvari tam, kjer je znak “Prepovedano ustavljanje in parkiranje”, ne smem ustavit in odpravit napake??
  Z nedelujočim avtom se moram odpeljat (porivat, odnest) do znaka, kjer lahko ustavim in odpravim napako 🙂

 9. Waldo Says:

  @Poslušalka: Včasih je veljalo, da je parkiranje vsaka ustavitev IN zapustitev vozila, daljša od 15 minut. Očitno so v novem zakonu to zaostrili.
  @gost: glej to z dobre strani: če ti “rdeča kapica” napiše listek, imaš pri roki vsaj nekoga, ki ti lahko pomaga potiskati avto.

 10. En Kovač Says:

  Saj ravno s takšnim parkiranjem najbolj promovira slogan “Vozi brez skrbi”. Parkiraš kjerkoli in te boli kur… za vse. 🙂

 11. dronyx Says:

  @En Kovač: Saj to je tudi moj slogan pri vožnji, čeprav ga ne obešam na veliki zvon in se z njim hvalim naokrog, tako kot Anja. Če me pa slučajno redarji oglobijo, pa zaženem vik in krik po forumih in blogih, da kompenziram tistih 40€.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: