Poučna igračka

Vsake toliko časa naletim na kakšno otroško igračo, ob kateri težko ostanem čisto ravnodušen. In tale bager iz Ljubljanskega živalskega vrta je ena takšnih.

Zadeva sicer ni čisto zastonj, saj stane tri minute upravljanja stroja en evro, ampak glede na užitke, ki ti nudi, se mi zdi to več kot poštena cena. Bolj vidim problem v tem, da ko enkrat zaštekaš komande in se naučiš prekladat mivko je težko nehat, tri minute pa hitro minejo. Ni mi pa na začetku nikakor uspelo ugotoviti, kje je komanda  za premikanje levo in desno, da lahko mivko prekladaš iz enega konca na drugega, kar je nekako smisel vsega skupaj. In če si bo še kdo privoščil tole zabavo, mu lahko prišepnem tip of the day, da ne bo preveč čudno gledal. Komande za levo in desno ta stroj sploh nima, ampak se moraš sam premikati z nogami, kar pa se mi zdi edina taka večja slabost te igračke, ki je neskončno bolj zabavna od klasičnih slončkov, konjičkov in celo vlakcev.

Danes, ko bi bili vsi otroci radi odvetniki ali ekonomisti, so take poučne igračke več kot dobrodošle. Jaz osebno bi šel še dlje in bi sprejel odlok, da je montaža te naprave obvezna vsaj za vse vrtce (še prej pa bi seveda kupil delnice firme, ki to izdeluje – nalepka Volvo je verjetno samo optična varka).

Ko pa otrok odraste, si kupi svojega prvega Bobcata in z njim služi nekajkrat več od sošolcev, ki bodo doštudirali pravo ali ekonomijo in postali v najboljšem primeru slabo plačani javni uslužbenci. Še bolj pogosto pa z diplomo v žepu ugotovijo, da trg dela išče poleg natakarjev in čistilk samo še upravljavce težke gradbene mehanizacije.

Nakar naš intelektualec izpade nekako takole:

2 komentarja to “Poučna igračka”

  1. zigak Says:

    Super, upam da ne gledajo postrani na 40 letnike ki bi se radi igrali s temle.

  2. dronyx Says:

    Če ni prevelike gužve v živalskem vrtu ni problema, drugače pa bi morda otroci grdo gledali, ko bi čakali v vrsti za vožnjo z bagerjem. Samo na srečo so blizu šimpanzi, tako da gredo lahko prej njih pogledat, medtem pa se 40 letnih počasi že naveliča in gre na pivo. Sicer pa po treh vožnjah resno razmišljam, da grem vplačat bobcata, da lahko tole počnem doma na vrtu. Pa še komu lahko mimogrede skoplješ temelje za hišo ali novo greznico.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: