Stephen Elop – maybe the worst CEO in history

Glavni šefi visokotehnoloških podjetji so znani po tem, da si izposlujejo enormne plače, poleg katerih so samoumevni še dodatni bonusi v deležih podjetja ter številne ostale nagrade. Ti zneski pa gredo ponavadi v milijone USD, če je le podjetje nekoliko večje.

Ker gre dostikrat za skoraj absurdna razmerja med plačami in njihovo uspešnostjo predlagam, da se uvede količnik za izračun uspešnosti šefa in sicer kot razmerje med dobičkom (izgubo), ki jo firma ustvari v enem letu, ter celotno letno plačo z vsemi bonusi, ki jih je za to CEO prejel. Vključno seveda s potnimi stroški in povračilom za malico.

Za šefa Nokije (bivši Microsoftovec) Stephena Elopa bi ta količnik pokazal, da za vsak milijon svoje plače, ustvari vsaj za milijardo izgube. To pa je rezultat, ki ga ne bo lahko izboljšati (bolje rečeno poslabšati)!

Mogoče bi lastniki finske Nokie lahko preverili, ali bi morda zmanjšanje njegove plače za enak procent zmanjšalo njihovo izgubo iz poslovanja?

Sicer se mi pa ob izjemno slabih poslovnih rezultatih Nokie poraja vprašanje, ali ta firma sploh ima lastnika, oziroma ali ni nekdo preprosto pozabil, da ima v lasti večinski delež Nokie (NOK)?

Preberi še:
Nokia – the downfall

One Response to “Stephen Elop – maybe the worst CEO in history”

  1. tralala Says:

    Nah. Tak propad nokije je bil lepo načrtovan. Da se ji dovolj zbije ceno in jo lahko MS kupi za fičnike, če ne drugega pa da jo MS da na ketno in jo uporabi kot še eno tovarno njim všečnih produktov

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: