Bog kot zabloda

Zanimivo, kakšne vse knjige financira naše Ministrstvo za kulturo (beri slovenski davkoplačevalec):

bog_zabloda

Založba: Modrijan, 2007
Knjiga je izšla s finančno podporo Ministrstva za kulturo RS

Je pa bila knjiga razprodana, tako da vsekakor ne gre za stran vržen denar! Očitno se da tudi od zablod kar dobro živeti, če ti le nasede dovolj ljudi.

2 komentarja to “Bog kot zabloda”

 1. Borut Says:

  Malce pozno ampak vseeno.

  Ali sploh veš o čem govori knjiga? Naslov je sicer res za marsikoga šokanten in marsikateri zagovornik kreacionizma je/bo skočil v zrak in začel omenjati magično bitje v nebesih.

  Sicer pa ali tudi ti verjameš da se je svet in človeški rod začel nekaj tisoč let v preteklosti v nekem raju?

  LP
  Borut

 2. dronyx Says:

  Borut, knjige ne poznam, edino kar sem prebral je nekakšna recenzija na spletni strani Mladine. Jaz sicer nimam nič proti da ima vsak svoje mišljene in to objavlja v knjigah. Moti pa me, da to financiramo davkoplačevalci oziroma “država”!

  Glede Boga oziroma teorije “inteligentnega designa” jaz menim da trenutno nimamo kot civilizacija še prav nikakršnih nedvoumnih znakov ali spoznanj, da bi lahko to možnost brez zadržkov zavrnili. Evolucija je lahko nenazadnje tudi posledica “inteligentnega designa”. Je pa po moje napaka, če na podlagi tega, ker se ti zdi neka filozofija neke religije neumnost sklepaš, da je potem vse kar se tiče Boga in “inteligentnega designa” tudi neumnost. Verjeti, da danes, leta 2016 od začetka (našega) štetja vemo vse o Vesolju in nastanku življenja na tem planetu pa je preprosto povedano skrajno naivno! To civilizacijo čakajo zanesljivo še številna spoznanja, o katerih se nam sedaj lahko samo sanja ali pa še to ne. Morda bo eno izmed spoznanj tudi to, da je bila ideja “Blog kot zabloda” zgolj še ena od številnih zablod. Ali pa tudi ne…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: