Dopisovanje z Ministrstvom za kulturo

Ker ima Ministrstvo za kulturo očitno kar precej denarja za razmetavat se nisem mogel zadržat, da jim nisem napisal tole:

Doktor Onyx <doktor.onyx@gmail.com>
Za: gp.mk@gov.si 

Spoštovani,

slučajno sem na spletu opazil, da je kulturno ministrstvo leta 2007 finančno podprlo izdajo knjige “Bog kot zabloda” avtorja Richarda Dawkinsa.

Zanima me, ali bi bili pripravljeni finančno podpreti tudi izdajo telelele zbirke misli v knjižni obliki:

https://dronyx.wordpress.com/zbrka-misli/

Sam sem to zbirko pred leti poslal nekaterim uspešnim slovenskim podjetjem s prošnjo, če so me pripravljeni finančno podpreti pri izdaji zbirke v knjižni obliki, pa tega ni bilo pripravljeno storiti niti eno od njih (sem si shranil vse njihove odgovore).

Verjetno so bili mnenja, da je ta zbirka takšna jajca, da si ne zasluži izdaje v knjižni obliki, čeprav sam močno dvomim, da je to kdorkoli zares prebral od začetka do konca.

Nekoliko v istem času je svojo zbirko aforizmov z naslovom “Drugi aforizmi in/ali drugo” izdal v samozaložbi Draško Veselinovič, takratni predsednik uprave Ljubljanske borze vrednostnih papirjev in na koncu knjige se je zahvalil številnim “paradnim konjem” slovenskega gospodarstva za “moralnopolitično” podporo pri projektu, kar verjetno pomeni, da so vsa ta podjetja finančno podprla izdajo knjige.

Seveda sam lahko izdam zbirko v samozaložbi brez kakršnekoli tuje finančne ali drugačne pomoči, samo poskušam pa vseeno lahko od koga iztisniti kakšen cekin, mar ne? Če mi ga uspe iztisniti od države je vse skupaj še toliko slajše!

Lep pozdrav,

Onyx

Bo pa ta moja zbirka nebuloz slej ko prej tudi izšla v knjižni obliki, vendar naklada ne bo presegla deset izvodov, ker toliko d’narja pa spet nimam za stran metat. In ker bo to edina izdaja v papirnati obliki bo morda s časom cena vsakemu izvodu lahko celo narasla. Ne samo Draško, tudi Onyx ve kako se umetno ustvari povpraševanje z omejevanjem ponudbe in to brez sodelovanja Ministrstva za kulturo!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: