Kritičnih 20 minut

Včeraj zvečer so imeli v okviru Argonavtskih dnevov na Vrhniki svoj zaključni nastop Stand up komiki (nisem zasledil kateri razred so, ampak glede na starost nastopajočih bi rekel, da ne gre za neke perle, ki so uspešno izdelali vse razrede od prve).

Meni je bilo na začetku smešno že to, da tudi povezovalec (Klemen Bučan) zbija šale, kar upam ni običajna praksa na takih nastopih, saj se potem lahko zgodi, da se povezovalcu še najbolj smejijo, ker zbija šale iz nastopajočih (to je lažje).

Prva je nastopila neka Tina Gorenjak s klasičnimi vulgarnimi ženskimi štosi o tem, kako ženske lulajo ko so pijane kar je po včeraj videnem sodeč lahko precej nenavadna izkušnja (za žensko). Ampak moški s tem običajno nimamo težav, ker ko smo pijani se polulamo pač v hlače, tako da nam potem tudi ti štosi niso tako zabavni oziroma gledaš in se čudiš, kaj gospa v srednjih letih počne na odru. So se pa ženske, sploh tiste v prvi vrsti, ki so bolje videle na oder, ob tem kar lepo zabavale in nekatere očitno tudi podoživljale svoje izkušnje.

Potem se je Tina v okviru predstavitvenega Stand up nastopa spravila na starejšega modela v prvi vrsti, ki ni imel na glavi več vseh las in iz tega naredila celo dramo. Ampak v naslednji točki je pa brez zadrege razlagala, kako gre ona na brazilsko depilacijo pulit dlake in za to še plača! Sam sem sicer potihem upal da bo, če smo šli že tako daleč oziroma bolje rečeno nizko razložila še, zakaj to počne, ampak tega nisem dočakal. Namreč ženske večinoma na tako vprašanje odgovorijo z neumnostjo, da zaradi higiene, pri čemer se skoraj nobena zaradi higiene ne depilira po glavi ali hrbtu!? Tiste, ki so iskrene pa ponavadi razložijo, da se pobrijejo zato, da se da z jezikom lažje priti “zraven”. Kako pa to v praksi zgleda, si ne želim niti vedet, kaj šele zamišljat (toaletni papir so menda Kitajci izumili že v šestem stoletju)!

Naslednji je imel nastop Matjaž Javšnik, ki ga nisem razumel skoraj nič, ampak vsi so se mu pa smejali, tako da je moralo biti smešno. Je pa po svoje zaskrbljujoče, če model ne razume niti Javšnika, ker potem si lahko predstavljate kako neumno izpadem šele v gledališču ali operi. Je pa povezovalec razložil, da tam kjer se smejejo Javšniku to samo kaže na to, da ne gre ravno za preveč inteligentno občinstvo. Ob tem sem se pa jaz smejal in so bili ostali več ali manj tiho.

Zares blestel je pa Boris Kobal in tudi če bi njega dali na začetek ne bi falili kaj dosti (ker bi šli lahko potem prej na pir).

Kobal je precej resno v okviru svoje zaključne predstavitvene točke razlagal, da je bog človeka naredil v enem dnevu (kar že samo po sebi ni veliko časa), medtem ko je zračunal, da si je za žensko naredit vzel samo dvajset minut (!), pri čemer je zaradi naglice več primerkov tudi falu. Ampak on ne da bi te falene primerke uniču, zažgal…Ne, pustil jih je da žvijo, sam tle je pa problem, ker ti primerki so sedaj med nami (verjetno je mislu potomci) in kako naj človek ve, kateri so ti faleni primerki?

Bemti, človek (moški) mora iti Kobala poslušat pa mu marsikaj postane jasno….

Meni zlo poučna je bila tudi Kobalova razlaga, kako organizem in človek ni eno in isto. Recimo organizem ti reče, da bi nekaj sladkega in ti mu daš nekaj sladkega. Ker je to organizmu všeč zaradi okusa bi potem spet rad nekaj sladkega in človek mu to da. In na koncu človek faše sladkorno. Ali pa…organizem ti reče, da bi malo pršutka in ti (človek) mu jasno daš. Potem bi še več pršuta in mu spet daš. Na koncu tebe infarkt in gresta oba pod rušo…organizem in človek. Pravilno bi bilo, da ko ti organizem reče, da bi še pršutka mu moraš ti reči odločno NE, odjebi, nič več, dost maš!

Kar je v bistvu hotel komik povedat je to, da ne smeš vsega dat organizmu kar on hoče, po kmečko povedano.

Bemti, to bi morali učit v šolah, ne pa da jaz to izvem na Kobalovem nastopu, ko je verjetno že prepozno!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: