Wi-Fi koda kot izziv

Da Ljubljana ni samo mesto za ležerno posedanje ob Ljubljanici priča tale miselni izziv ob eni izmed Ljubljanskih gostiln.

wi_fi_koda

Pravilna rešitev te dokaj komplicirane enačbe naj bi bila koda, s katero si pridobiš dostop do gostilniškega Wi-Fi omrežja.

Ideja sama se zdi na prvi pogled super, saj zahteva nekaj razmišljanja in to v gostilni, kar je danes redkost celo v šolah. Ko pa pogledaš še enkrat ugotoviš, da je enačba neumnost, ki v taki obliki sploh ni rešljiva, saj je v njej cel kup neznank, ki niso jasne niti natakarici, ker ona da si ni spomnila te enačbe in ve samo pravilno kodo za vajfi in streže pivo, če bom kaj spil.

Ampak mene ne zanima prava koda in pivo, jaz bi rad samo pravilno rešil enačbo, ker je to zame izziv.

Za drugič bi prosil če se lahko te enačbe spomni nekdo, ki si ni med poukom matematike lakiral nohte na nogi ali se čohal po j… in sicer tako, da bo enačba imela eno samo smiselno rešitev, če seveda gostilniški Wi-Fi router ne podpira več različnih WPA2 PSK gesel.

Sem pa čisto slučajno opazil na internetu, da ta enačba očitno sploh ni nastala v našem Holidey’s Pubu nasproti Nebotičnika ampak si je točno tako nesmiselno enačbo že izmislil nek drug pub v tujini. Naši gostilniški matematiki so samo pobrisali črtico nad x-om v števcu ulomka, ker verjetno niso vedeli, kaj ta znak v matematiki sploh pomeni ali pa se jim je zdelo, da bi bila potem ta enačba še bolj nerešljiva.

wi_fi_koda_1

Ob tem sem najprej pomislil na to, da so te table morda neka vnaprej potiskana fora, ki se jo pač kupi, samo ta tabla pred našim pubom mi je delovala kot bi bila napisana s kredo in na roke!

Ja, Slovenci smo očitno res dobri samo v prepisovanju in plagiatorstvu. Še ene originalne in po možnosti rešljive enačbe za Wi-Fi geslo si ne znamo sami izmislit?

Natakarice pa vse fakultetno izobražene, ker ni resnih služb.

Mogoče bi lahko tole zabavo z enačbami nadgradili in bi si lahko gosti s pravilno rešitvijo (rešljive) matematične enačbe prislužili kakih 30% popusta na pijačo? Samo potem se bojim, da bo imela vsaka pivska družba v svoji ekipi vsaj enega matematika.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: