Etno kampi na pohodu

Nekje v okolici Kamnika menda nastaja pomanjšana Velika planina za tiste, ki bi radi prihranili par evrov denarja za gondolo in doživeli Veliko planino kar v dolini. Lesene mobilne hišice bodo pomanjšana verzija pastirskih kolib, le da bo v njih vgrajenega nekaj več udobja, del tega resorta pa bodo tudi savne in wellnes ter celo pomanjšana kapelica Marije Snežne. Ali bodo na voljo obiskovalcem tudi pomanjšane krave in žganci pa nisem zasledil v prospektih.

V Bosni bi temu rekli “etno selo” in ena taka vas je ob magistralni cesti Derventa Doboj.

etno_1

etno_2

etno_3

etno_4

etno_5

etno_6

etno_7

etno_8

Pri teh etno vaseh se mi zdi da je precej velika nevarnost, da vse skupaj izpade kot en velik kič, čeprav tale Bosanska etno vas mi je delovala simpatično oziroma bi jo jaz dal za zgled, kako mora biti taka vas urejena. Sem se pa tam ustavil samo na kavi, tako da težko ocenjujem ostalo ponudbo.

Na spletni strani Kamniškega “etno sela” piše da bo otvoritev septembra 2016, kakor sem prebral pa se zapleta zaradi gradbenega dovoljenja, saj je kompleks postavljen na kmetijskem zemljišču. Upam pa, da ne bo zaradi tega kampa tista zaresna Velika planina gori na planini ostala brez vseh obiskovalcev in bo kravam dolgčas. V kolikor bo politična volja pa pri nas seveda vedno obstaja tudi možnost, da ta kamp gradbeni inšpektor zaradi pomanjkanja papirjev podre.

Če zadeva z etno kampi oziroma vasmi kljub vsemu tudi pri nas steče, potem pa mogoče naslednji projekt koliščarsko etno naselje na Ljubljanskem barju. Za pravo vzdušje življenja koliščarjev pa bo potrebno počakati naslednje velike poplave. Glede na spremenjene klimatske razmerje verjetno ne bo potrebno čakati prav dolgo.

Značke:

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: