Ni šala dneva

Prileti v petek, dve uri pred koncem šihta (pravi izraz je sicer tlaka) v mojo pisarno sodelavka in mi začne naštevat, kaj vse bi moral narediti še do ponedeljka. Jaz jo pa prosim, če lahko počaka pet minut, da mi erekcija uplahne, ker v takem stanju nisem sposoben trezno razmišljat.

Ker gre v takem (blaženem) stanju kri za druge potrebe, manjša prekrvavitev možganov pomeni manj kisika za nevrone in to je tako, kot da recimo procesorju Intel i7 serije K zmanjšaš frekvenco takta tako, da se obnaša kot kakšen Intel 80286, na katerem še Space Invajdersi delajo počasi (to vem brez doktorata iz medicine).

Imam pa tudi veselo novico.

Slovenska “medicina”, oziroma bolje rečeno neki srbski dohtarji, ki komaj za silo obvladajo sloventščino in so se tu zaposlili samo prehodno, v bistvu si pa želijo delati kje na zahodu…kaj sem že hotel povedati….skratka, ugotovili so, da z mano ni nič narobe!? Samo ti pa očitno niso kupili diplome v črni gori, ampak so jo prinesli kar s seboj iz srbije. Bože moj, kaj se vse pri nas zaposluje. Pa ni čudno, da sistem razpada na vseh področjih!

Kot sem že tudi na tem blogu večkrat pisal sem velik kritik našega šolskega sistema, saj so zaradi sebičnih interesov posameznikov (temu se sedaj reče menda “Globoka država“) marsikatero fakulteto spremenili v navadni otroški vrtec, kjer lahko z odliko (latinsko “maxima cum laude”) dobi papir praktično vsak napol pismen Lojz. Za to obstaja ena sama beseda…slovenski idiotizem! in to bi morala biti zaščitena blagovna znamka kot potica, teran in avstrijski Lipicanci!

Da vidiš, kako zelo v razsulu je naše zdravstvo pa moraš imeti opravka z njim.

Ampak tudi za to razsulo je krivec naša “Globoka država“. Namreč v zdravstvu, podobno kot še marsikje drugje v javnem sektorju obstaja neka stara struktura, ki se drži svojih pozicij in namerno skrbi, da mlajši, inteligentni ne pridejo zraven. Tako morajo naši mladi zdravniki na delo v tujino, čeprav so se šolali z denarjem slovenskega davkoplačevalca (!), stara garda pa nam prodaja floskule, kako ni kadra in “morajo” delati po 20 ur na dan ali več (sem se šteje tudi spanje na dežurstvu, za katerega se dobi pa še nočni dodatek k plači). Da pa je delo kljub vsemu narejeno zaposlujejo zdravnike iz srbije, ker ti so pa tiho in požrejo vso svinjarijo, ker so tu samo prehodno in si želijo na zahod.

Seveda če bi obstajala politična volja se bi to stanje saniralo. Ne sicer v par dneh, zanesljivo pa v naslednjih nekaj letih oziroma verjetno bolj realno naslednjih par desetletjih. Prvo pa si moramo priznati, da obstaja v zdravstvu problem!

Prav!

Če z mano ni nič narobe, potem pa v bistvu nimam druge možnosti, kot da zaženem “Operacijo Michael” (ni poimenovana po nemški ofenzivi v prvi svetovni vojni).

PS
Enkrat sem eno srbsko zdravnico iz Kliničnega centra peljal domov iz neke zabave, ker ni imela prevoza. Močno upam, da tole ne bo prebrala oziroma če po kakšnem naključju slučajno prebere, da me ne bo prepoznala, ker si je takrat o meni ustvarila lepo mnenje (seveda napačno).

PS drugič
Sam delim ljudi samo na dobre, slabe in še nedefinirane oziroma tiste, ki hodijo po robu, tako da mi sama narodnost ne pomeni čisto nič. Vem pa, da če bi bil jaz ambiciozen zdravnik in bi se prehodno zaposlil na neki zakotni dunajski kliniki, moj končni cilj pa bi bila klinika Mayo v ZDA, bi mi bilo za tiste “mujote” tam čisto vseeno! Kvečjemu bi ob pivu zbijal kakšne šale o največjem avstrijskem soboslikarju (bolje rečeno malarju), ki je svoj znani pozdrav izumil tako, da je stegnil roko in rekel…do tule pobarvajte steno belo…potem pa dlan navzgor in…od tu naprej pa rdeče.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: