Razpadajoča okna politične stranke

Tole bom sicer enkrat naredil malo bolj podrobno in s fotografijami podkrepljeno študijo, me je pa zmotilo pri eni naši politični stranki, kako imajo lahko na sedežu stranke taka razpadajoča okna. Gre za neka lesena okna, ki jih ni prebarval nihče že vsaj 20 let.

Pa to me niti ne bi motilo, če ne bi politične stranke obljubljale, kako bodo rešile slovensko zdravstvo, poskrbele za upokojence, gospodarstvom in državljanom naložili še dodatne davke za njihovo blaginjo in še marsikaj. Ja kako vendar, če pa se ne najde v stranki niti en junak, ki bi ga taka razpadajoča okna motila in bi se zapeljal v Bauhausa ali Obija, kupil barvo in neko strgalo ter okna popravil? Dela morda za par ur. Če pa je slučajno problem v denarju za barvo (strgalo jim lahko jaz posodim) pa ga naj zberejo s prispevki ministrov in ostalih visokih funkcionarjev, saj so nenazadnje na položajih prav zaradi politične stranke oziroma jih je nastavila politika.

Kot pravi stara ljudska modrost…če ni dober za nič drugega, bo pa politik.

Moram pa reči da po skoraj 20 letih slovenske tranzicije z žalostjo opazujem kako nas po standardu hitro dohitevajo ali celo prehitevajo praktično vse države, ki so bile včasih del komunistične Sovjetske zveze (Poljska, Češka, Slovaška, Madžarska, Bolgarija, Romunija itd.) in so v tranzicijo štartale iz bistveno slabše pozicije kot mi, medtem ko sami nazadujemo proti državam, ki so nastale s krvavim razpadom “neuvrščene” komunistične Jugoslavije (Hrvaška, Bosna, Srbija, Makedonija, Črna Gora…). Kakšno bo stanje čez 20 let s takim tempom si ne upam niti pomisliti in očitno bo Balkan ostal Balkan kot je vedno bil.

Začne se pa lahko pri oknih!

Gre pa tu kljub vsemu za nekoliko globljo filozofijo. Namreč politiki nam prodajajo, kako želijo dobro državi in vsem njenim državljanom. Če jih ne motijo razpadajoča okna na sedežu stranke, kako lahko pričakujemo, da jih bo motil razpadajoč zdravstveni sistem!?

Nenazadnje bo kot kaže večina stare slovenske politične elite dočakala zelo visoko starost, ker imajo verjetno privilegije in so še vedno deležni najboljše zdravstvene oskrbe preko vrste, pokojnine imajo pa tudi za naše razmere fantastične. Pa nimam nič proti če so zaradi mene vsi ti stoletniki. Moti pa me, če zanje veljajo druga pravila in lahko preskočijo čakalne vrste za operacije, ali pa morda celo obstaja v tej državi kje črni fond, v katerega se zbira denar davkoplačevalcev in se iz njega financira top medicinska oskrba stare politične elite (to se mi zdi povsem realna možnost, ki me ne bi presenetila).

Upam da ne bodo nekoč po tem slovenskem fenomenu presenetljivo ohranjenih stoletnikov posneli filma v stilu Dečki iz Brazilije, ker za nekatere v zdravstvu očitno je denar, za otroško srčno kirurgijo se pa nekako ne najde ne denarja in ne kadra.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: