predlagam.vladi.si (in.ne.uspem)

Med urejanjem arhivov sem naletel na še en moj predlog, ki sem ga dne 20.02.2012 objavil na portalu predlagam.vladi.si z naslovom Predlog ukinitve Komisije za pritožbe iz delovnega razmerja (KPDR). 

Predlog gre takole…


Predlagam, da Vlada RS ukine Komisijo za pritožbe iz delovnega razmerja (KPDR) ali pa vsaj temeljito spremeni sestavo te komisije.

Namreč že bežen pogled na članstvo v tej komisiji kaže, da so člani te komisije večinoma javni uslužbenci, ki so zaposleni na delovnih mestih, kjer se sprejema odločitve, zoper katere se vlagajo pritožbe (kadrovske ali pravne službe). To v praksi pomeni, da odločajo o pritožbah na svoje lastne odločitve, kar pa ne more biti ne pošteno, kot tudi ne nepristransko in takšna komisija po mojem trdnem prepričanju ne more opravljati svoje vloge.

Ta komisija mene spominja na delovanje Zdravniške zbornice, za katero je večini državljanov jasno, da ne more nepristransko soditi o napakah svojih kolegov zdravnikov.

Nenazadnje tudi pravosodni sistem pozna pojem okuženosti, če je vpleteni sodnik povezan z obravnavanim primerom in se zahteva, da se v takem primeru iz procesa izloči. Če bi sodišča delovala na tak način, kot Komisija za pritožbe iz delovnega razmerja pri Vladi RS, potem bi lahko o pritožbi na sodbo odločal isti sodnik, ki je sodbo spisal, kar pa je za demokratične družbe nesprejemljivo.

Zato kot rečeno predlagam, da se taka komisija ali ukine, ali pa spremeni njeno kadrovsko sestavo tako, da bo le ta lahko o pritožbah odločala strokovno, pošteno in nepristransko.


Predlog je dobil sicer 9 glasov, kar je bilo ravno za enega premalo, da bi moralo zopet pristojno ministrstvo spisati odgovor, zakaj je tudi ta predlog čista traparija, ker je vse v najlepšem redu in primerljivo z ostalimi državami EU.

Iz lastnih izkušenj lahko povem, da so takšne komisije ponavadi sestavljene iz privilegirancev, ki nimajo nikakršne integritete oziroma menijo, da je pojem integriteta izvira iz matematičnega pojma integral. Člani teh komisij pa si ponavadi za svoje “strokovno delo” dajo izplačat še razne dodatke, kot je poveča obseg dela in to samo zato, ker imajo lahko po uradni dolžnosti državljane za bedake. Ta povečan obseg dela pa gre ravno iz žepov teh državljanov (davkoplačevalcev), ki jih imajo za bedake.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: