Poenotenje dodeljevanja priimkov – vmesni rezultat

Po dveh dneh od objave na portalu predlagam.vladi.si je moj predlog dobil 23 glasov proti in 1 za. Torej potrebujem še 14 glasov za da bo moral moj predlog obravnavati pristojni organ in utemeljeno obrazložiti, zakaj gre tudi tokrat za čisto neumnost. Ponudba sirov burek za glas ZA pa seveda še vedno velja. Do 6.11.2018 je še nekaj časa in rezultat se lahko še bistveno spremeni.

Moram pa izpostaviti komentar, ki ga je objavila uporabnica z imenom Centri na portalu pod mojim predlogom.


Dragi Dr. Onyx!

Podali ste v vseh pogledih čudovit predlog! No, genialen predlog celo.

Zelo se mi dopade transparentnost odnosa, ki bo ob skorajšnji uveljavitvi Vašega predloga postala obvezna. Živimo namreč v času, ko so ljudje vse manj iskreni in vse manj pristni. To vpliva na vse ravni našega življenja – in seveda ne pozitivno. Odseva se tudi v (ne)zadovoljstvu ljudi in nenazadnje v partnerskih zvezah. Družbena omrežja omogočajo skrivanje za vzdevki, javno žaljenje in brezsramno vedenje, ki je vredno vsega obsojanja. Le posamezniki z visoko razvito moralo so se sposobni temu odreči (in celo predlagati tak koristen predlog!), se partnerju predati ter zaživeti polno in iskreno skupno življenje. Točno to bo bo omogočila uveljavitev Vašega predloga, ki ga v celoti podpiram!

Naj ob tem še navržem, da moje celotno ime vsebuje le en priimek in sicer ta, ki mi je pripadel po očetu. Upam, da boste v tem prepoznali potencial, kandidirali za predsednika in ob morebitnem iskanju Prve Dame našli tudi primerno kandidatko.
Lepo Vas pozdravljam.


Ob takšnem komentarju ostanem preprosto brez besed. Ko sem tole bral sem nehote vstal kot ob poslušanju državne himne.

Vsaj omembe vredna sta pa še ta dva modra spodnja komentarja:


Samo ugibam lahko, kolikokrat je bil poročen Pablo Picasso s polnim imenom Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso. Ali pa morda njegova mama.


Lahko bi dodali še možnost izbrisa priimka proti plačilu – npr. 1000 EUR za en izbrisan priimek. Bi še država imela kaj od tega 🙂


Sploh možno izbrisa priimka proti plačilu ustreznega zneska se mi zdi super ideja, ker se s tem še polni proračun, da bo denar za Erjavčeve upokojence in 22e člene.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: