Izziv za Mestno redarstvo

V Šiški Kolektor gradi novo “nadstandardno” ptičjo kletko in sedaj so kot kaže na vrsti zaključna dela, saj je na objektu cel kup raznih obrtnikov in temu primerno veliko parkiranih avtomobilov okoli objekta.

Kar se tiče parkiranja pa vlada tu popolni kaos, čeprav ni nikjer kakšne table, s katero bi se razveljavila obstoječa pravila v cestnem prometu in prometni znaki. Mi je pa ob vsem tem prometnem kaosu zanimivo, da nisem nikdar v bližini zasledil kakšnega mestnega redarja, ki bi vsaj koga opozoril na napačno parkiranje, če že ne napisal plačilne naloge. Blok pa se gradi že mesece, leta. Da je tak prometni kaos sploh možen okrog tega objekta je po mojem mnenju verjetna samo ena razlaga in sicer da je investitor nekako pritisnil na mestno oblast v Ljubljani, da naj tu malo zamiži, ker biznis je biznis. Lahko da se da take reči pri nas zmeniti tudi na kakšnih poslovnih kosilih.

Takole je videti prometna situacija sicer vsak dan, so pa tile posnetki sveži, od danes.

zoki_1

zoki_3

V tem belem kombiju ni bilo nikogar (verjetno je bil šofer v bifeju čez cesto) in je bil takole parkiran praktično na cesti in na prehodu za pešce. Jaz sem imel pa problem s tem kombijem ker sem se pripeljal iz stranske, Žibertove ulice desno na tej sliki, torej mimo novega bloka in sem zavijal levo na Medvedovo ulico. Seveda zaradi tako parkiranega kombija nisem videl kdo mi prihaja nasproti in je bilo zavijanje na glavno cesto čista loterija.

Na začetku Žibertove ulice stoji sicer tudi znak za prepovedan promet v eno smer, razen za kolesarje. Torej gre za enosmerno ulico.

ena_smer

Ampak tudi tega znaka se ne upošteva in se veselo vozi v prepovedano smer, kar je lepo vidno tudi na zgornji fotografiji, kako so usmerjeni parkirani avtomobili in močno dvomim, da so vsi ti šoferji avto v ulici obračali. Sploh komične so pa situacije, ko pripelješ pravilno po enosmerni in te grdo gleda tisti, ki vozi v napačno in tega verjetno sploh ne ve.

Kdo je tu koga podmazal, da v tem okolišu praktično ni mestnih redarjev in vlada tak prometni kaos že dolgo časa ne vem. Ne vem niti tega, ali je res kdo koga podmazal, ali pa gre zgolj za naključje in redarstvo kasira raje kje drugje.

Seveda bi lahko obstajala tudi možnost, da se zaradi del ceste v oklici tega bloka zapre za promet, ampak za to pa so verjetno potrebni kakšni postopki in soglasja. Tako kot je tole urejeno sedaj je pa po slovensko, oziroma kot se temu pogovorno reče kar po domače.

Me pa tole vse skupaj samo še bolj utrjuje v prepričanju, da prvenstvena naloga Mestnega redarstva ni prometna varnost, ampak pisanje plačilnih nalogov in polnjenje občinskega proračuna. Jaz sem prepričan, da se sami glede tega ne slepijo, nehati se moramo slepiti še vsi ostali!

Preberi še:
Poklic – Mestni redar
Postani mestni redar

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: