Oumuamua

Pred več kot 10 leti sem napisal v prispevku z naslovom Zakaj ne verjamem v NLP tezo, da bi bilo skrajno nenavadno, če bi nas obiskala neka tuja, za nas nepredstavljivo napredna civilizacija, potem pa bi se raztreščili ob pristajanju na tem planetu. Pa ne rečem, da je to povsem absolutno nemogoče, ampak bilo bi pa to res skrajno skrajno nenavadno.

Kot vse kaže pa je možno, da je havajski teleskop z oznako Pan-STARRS 19. oktobra leta 2017 odkril izvidnico. Če je šlo res za obisk tuje, napredne civilizacije upajmo, da niso od nas pobrali kakšnih trapastih idej in da se ni kdo od medzvezdnih popotnikov razpočil od smeha, ko so preskenirali slovenski parlament in si dali prevesti nastope Luke Meseca. Da tam napredne inteligence nima smisla iskati so upam vedeli že od prej.

Mi je pa ob vsem tem zabavno, kako nekateri mislijo, da če ne zaznajo nikakršnih radijskih signalov, potem pa že ne more biti odkriti objekt vesoljsko plovilo. Lahko da je obdobje, kjer civilizacija v Vesolje oddaja radijske signale zgolj zelo kratko, prehodno obdobje v “tehnološkem razvoju” in da kasneje razvijejo drugačne načine komunikacije, tako da stari dobri radio ga ga postane odveč. Radio silence pa po mojem mnenju nikakor ne more biti dokaz, da odkriti objekt ni imel kakšne inteligence na krovu.

Verjetnost za to, da je šlo pri Oumuamuiju res za vesoljsko ladjo napredne civilizacije je po moje majhna, saj kdo pa bi dal medzvezdnemu plovilu ime, ki ga je skoraj nemogoče izgovoriti?

Če pa so bili resnično na obisku nezemljani pa sama sreča, da niso prišli bližje Zemlje, saj potem bi tretjina zemljanov želela delati z njimi selfije, tretjina, ki je gledala film Mars attacks!, bi delala samomore in tretjina bi jih spekla na žaru.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: