Predstava, ki gre narobe

Včeraj sem šel na premiero gledališkega dela Predstava, ki gre narobe v Festivalni dvorani z enim samim ciljem. Da naredim sceno, ki jo avtorji predstave ne pričakujejo.

Namreč osnovna ideja te gledališke predstave je v tem, da se igralcem na sceni dogajajo razne nerodnosti in se jim scena dobesedno podira med predstavo. Moja ideja pa je bila v tem, da si kupim vstopnico čim bližje odru in da me sredi predstave zadane infarkt ter se zgrudim na tla iz stola. Tako bi bila v bistvu potem to tudi predstava, kjer gre med gledalci nekaj hudo narobe, le da tega nimajo v scenariju predstave in bi bila zares potrebna improvizacija.

Samo potem, ko sem videl novinarje s fotoaparati, ki so bili na premieri, sem se premislil oziroma lepše rečeno ustrašil in predvidenega kaskaderskega vložka na Črni petek nisem izvedel.

Zadnje kar si želim je, da pristanem kje v medijih in bodo potem ljudje naokrog govorili, da je Onyx uničil slovensko premiero predstave, ki gre narobe. In ta virus se bi lahko razširil še kam drugam po svetu, kjer uprizarjajo to gledališko delo.

wanted

Imam pa še eno pomembno opozorilo za vse, ki se boste še udeležili te predstave.

Med odmorom vam bodo kar igralci sami razdelili zgornji letak, kjer bo pisalo, da iščejo psa Winstona, ki bi moral tudi nastopiti na odru in se je izgubil. Navedena pa je tudi telefonska številka 087 55 2123, kamor se pokliče, če kdo psa najde.

Jaz sumim, da gre za plačljivo telefonsko številko, tako da dramski krožek Fakultete za strojništvo verjetno denarja ne služi samo s prodajo vztopnic, ampak tudi s plačljivo telefonsko številko, ki jo razdelijo med gledalce! In taki telefonski številki ljudje zaupamo bistveno bolj, kot pa če dobimo klasično nigerijsko natego po e-pošti.

Lahko gre pa tudi samo za še en štos.

2 komentarja to “Predstava, ki gre narobe”

  1. Gorazd Slak Says:

    Gre samo za še en štos!
    Telefonska 087… ne obstaja.

    Gorazd Slak, producent predstave

  2. dronyx Says:

    Gorazd, vem da je štos. Samo ob vseh nategih, ki danes obstajajo, postanem paničen, če mi kdo da na listku napisano telefonsko številko. Gre za čisti instinktivni obrambni mehanizem. Sicer pa super predstava. Kot bi nekdo moje življenje postavil na gledališki oder.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: