Modra misel dneva

Če bi bila res samo materija, torej atomi in molekule dovolj, da se ustvari živo bitje, ki se zaveda sebe in svoje okolice, potem se da tudi človeka umetno sintetizirati. Potrebno je samo znanje, kako pravilno sestaviti skupaj osnovne sestavne dele.

Verjetno pa se bo nekoč izkazalo, da je naše telo v svetu materije samo avatar, magija, ki dejansko omogoča zavedanje, pa je nekje drugje. In od tu potem ni več daleč logični zaključek, da mi igramo računalniške igre, dejansko smo pa sami znotraj nečesa podobnega, kar je še najbližje zvrsti RPG (Role Playing Game – te zvrsti sam sicer ne maram, ker gre preveč časa za razna trapasta opravila). Kakšna so pravila te igre, kako se točkuje in določa rezultat verjetno spet znanost zase. Vsak pri sebi pa ima občutek, ali v tej igri izgublja ali dobiva. Meni se zdi, da konstantno izgubljam, in da sistem igra aktivno proti meni (torej se na moje poteze odziva z nasprotnimi potezami), dobivati pa pusti le toliko, da povsem ne obupam. Lahko pa seveda cilj ni zmaga, ampak trening in lekcije, nekako tako kot v filmu Matrica, kar potem omili poraze.

Tista prava fuzzy znanost se še ni niti dobro začela…

One Response to “Modra misel dneva”

  1. bc123a Says:

    Čisto biološko gledano to ne deluje tako. Človek je skupek bioloških-molekularnih gradnikov in tistega, kar se je naučil skozi življenje, kar pa je shranjeno, predvidevamo, o v obliki električnih nabojev in morda tudi kemičnega spomina, v možganih.

    Človeka bi teoretično že lahko tako zgradil, uporaben bi bil pa toliko kot sveže sestavljen računalnik iz operacijskega sistema. S tem, da je za razliko od računalnikov vsak človek unikaten (torej ni mapiranja 1-na-1 v nevronih in tudi celicah sicer med dvema osebama), in torej ne moreš kar skopirati vsebine od nekoga drugega. Predstavljaj si, računalnik kjer bi vsak izdelek imel drugo procesorsko arhitekturo, in bi OS moral razviti za vsakega posebej.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: