Poredni fantje

Zadnjič sem si v Koloseju ogledal film Poredni Pridni fantje (Good Boys).

Film je zabavna komedija, ena boljših, kar sem jih zadnje čase videl. Glavno vlogo v filmu imajo trije 12 letniki, je pa v filmu veliko preklinjanja, nekaj pitja piva, kupovanja drog (kaj je molly sem moral pogledati na internetu) in cel kup raznih seksualnih šal. V kinu sem bil daleč najstarejši in sem se počutil kot bi šel gledat kakšno risanko za osnovnošolske otroke. Večina obiskovalcev predstave je bila namreč otrok starih nekje med 6 in 10 let, lahko da je bil kdo celo mlajši. Ampak očitno pri nas ne veljajo omejitve glede starosti, tako kot v tujini, hkrati pa obiskovalci kina sploh ne preverjajo, za kakšen film gre. In Pridni fantje nikakor niso otroški film v stilu Sreče na vrvici!

Film ima oceno MPAA – Rated R for strong crude sexual content, drug and alcohol material, and language throughout – all involving tweens.

Rated R v ZDA pa pomeni, da si film lahko ogledajo starejši od 17 let, mlajši pa v spremstvu staršev ali odraslega skrbnika. Glede na podatke na spletni strani Imdb so starostno mejo za ta film še najnižje spustili Norvežani (9 let), sledijo Danci in Švedi (11 let), vsi ostali pa 12 let ali še precej višje.

Neka gospa je s seboj pripeljala cel kup otrok, po moji oceni večina mlajših od 10 let. Nekateri so si prinesli tiste plastične podstavke za na sedež, da so lahko sploh videli na platno. In bilo ji je očitno precej nerodno, ko so v filmu mahali z dildoti, poljubljali sex lutko, se gugali na erotični gugalnici in zbijali šale na račun analnih kroglic (smels like shit). Upam da jim bo znala pojasnit, kaj je bilo tu tako smešnega. Sploh zmaga pa prizor, ko eden izmed teh fantov pokloni svoji simpatiji te analne kroglice za okrog vratu kot verižico. So cute.

good_boys
vir: Trailer (Universal Pictures)

Sem pa poslal vprašanje na Kolosej, kako je pri nas s temi starostnimi omejitvami za filme in so mi odgovorili:

Kot ste sami ugotovili, ima film Pridni fantje oznako R, kar pomeni, da svetujejo, da si osebe, mlajše od 17 let, film ogledajo v spremstvu odrasle osebe. V Sloveniji ne obstaja organizacija, ki bi določala, kateri film je primeren za katero starostno skupino oz. bi določala starostne omejitve za posamezne filme. V Sloveniji si lahko katerikoli film ogleda katerikoli oseba, ne glede starost, pri tem lahko le sledimo nekaterim smernicam in nasvetom iz tujine. Vendar pa je to odgovornost staršev, da si pred ogledom filma pogledajo za kakšen tip filma gre in tudi sami presodijo ali je film primeren za otroke ali ne.

Skratka, pri nas ni očitno ničesar uradnega in teh omejitev ne poznamo. Zelo verjetno pa tega ne pozna niti večina staršev. Le kaj bi bilo lahko narobe, če si želi 6 letnik ogledati film s tako simpatičnim naslovom, kot so Pridni fantje, kjer so v glavni vlogi 12 letniki?

Sedaj iščem kakšnega 6 letnika, da ga pošljem v sex shop po dildo za mamico in juicy pussy za atija in da vidimo, ali gre pri nas tudi to čez. Po moje mu bodo te pripomočke prodali brez zadržkov. Verjetno ga bodo vprašali le za model dilda. Za ta eksperiment v imenu znanosti lahko nekaj malega tudi plačam prek študentske napotnice (lažja kaskaderska dela).

sex_shop
vir: sex shop city park

Je pa seveda vprašanje, kaj takšne starostne omejitve lahko sploh dosežejo. Praktično vsak otrok, ki so mu starši kupili pametni telefon lahko v iskalnik vpiše animal sex in se hihita ob zadetkih ter morda za vedno spremeni svoj pogled na konjičke. Pa ni niti nujno, da ima sam pametni telefon. Dovolj je že, da ga ima samo eden v druščini in portal je odprt. Tipke undo tu žal ni. V našem otroštvu so bili maksimalni domet nemški porniči, ki so jih vrteli na televiziji po polnoči. Ti so verjetno danes prepovedani, saj reklamirajo nehigienično poraščene genitalije.

Tudi to je del tako imenovanega “napredka”.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: