Odprta kuhna

Slovenski politični sistem je morda res visoka oblika demokracije, kjer lahko skoraj vsako interesno združenje pride v parlament. Ampak cilj političnega sistema bi moral biti po mojem mnenju predvsem to, da dobimo po volitvah kompetentno in stabilno vlado, ki lahko zdrži vsaj en mandat brez da začne razpadati po prvih nekaj mesecih, razpad političnih trupel pa potem zaudarja še leta.

To kar imamo sedaj je v bistvu nek politični bazar oziroma odprta kuhna, kjer je strank toliko, da jih ne zna nihče niti našteti vseh. In v zadnji 30 letih bi se lahko že naučili, da tak sistem ni najboljši, čeprav verjamem, da marsikomu sedanje stanje ustreza, saj so tako možne številne manipulacije pred in po volitvah. Hkrati pa v tem političnem močvirju zelo dobro uspevajo tudi razni bleferji, ki skrbijo predvsem za lastno korist.  In zanimivo ob tem je, da so prav ti bleferji vedno jeziček na tehtnici.

Po mojem mnenju bi morali prag za vstop v parlament dvigniti vsaj na 8% ali (morda celo in) pa politični stranki, ki na volitvah dobi največje število glasov, podeliti še recimo 5 dodatnih poslanskih sedežev.

Volitve so nenazadnje precej draga zajebancija, ki volivce (davkoplačevalce) stane milijone evrov. Pa v bistvu največji strošek niso same volitve.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: