Modernizem

Jaz drugo svetovno vojno na našem ozemlju razumem med drugim tudi kot državljansko vojno, kjer so se spopadle različne ideologije, kot sta fašizem in komunizem. Partizani, domobranci, belogardisti in verjetno bi se našla še kakšna vojaška formacija, ki je sodelovala v tem spopadu. Žrtve terorja tujega okupatorja pa so bili predvsem civilisti, saj večjih vojaških spopadov na našem ozemlju ni bilo. Miti in legende o epskih partizanskih bitkah so bili ustvarjeni zlasti po vojni, ko je zmagovita ideologija zagnala svoj propagandni stroj in so nas s tem posiljevali v šolah, pri čemer so nam pa povsem zamolčali sramotni (!) masaker po vojni!

Ko danes prebiram komentarje pod spletnimi članki in na forumih se mi zdi, da se ta spopad še vedno nadaljuje v drugi obliki in nove generacije “partizanov in domobrancev” se sedaj nažigajo prek spleta.

extreme_toxic_danger
high toxicity

Prednost takega spopada pa vidim zlasti v tem, da je precej manj krvi in odprtih ran, zlasti pa bistveno manj uši in ostalih človeških parazitov, ki so bili posledica slabe higiene in skrivanja po gozdovih. Sovraštva pa ni bistveno manj, oziroma delitev je po moje še globlja, kot je bila prej.

O perspektivi takšnega naroda pa morda kaj več kdaj drugič. Na kratko povedano…

Tak narod nima nikakršne perspektive!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: