Hush Hush

Včeraj sem slučajno stal zraven skupine ljudi, kjer je ena, ki je zaposlena na ministrstvu za zdravje ostalim razlagala, da so tudi pri nas odkriti primeri koronavirusa, da pa to ne gre v javnost, da se ne bi delala gospodarska škoda.

Danes je hrvaški portal index.hr objavil novico, da je slovenska vlada napadla hrvaško zaradi ukrepov, ki so jih glede koronavirusa sprejeli sosedje, češ da njihovi ukrepi niso učinkoviti in so ekonomski škodljivi.

Ko to dvoje povežem zveni logično. Transparentno obveščanje javnosti o dejanskem stanju in kontrole niso učinkovite, ker to škodi gospodarstvu?

Pri nas so šle bolnišnice včeraj kakor vem v “lockdown”, zdravnike na primarnem nivoju je strah in zahtevajo, da naj sume na okužbe prevzamejo epidemiologi, ministrstvo za šolstvo, šport in še nekaj je očitno pomotoma in prehitro poslalo vnaprej pripravljen dopis z drastičnimi ukrepi, kot so prepoved športnih tekmovanj, prireditev in zborovanj.

Očitno je (globoka) država res dala pri nas v karanteno raje medije namesto tistih, ki so potencialno okuženi. Ali je to pametna taktika bo pokazal čas. Po moje bi morala imeti najvišjo prioriteto zajezitev širjenja okužbe.

Ta zapis je bil objavljen 27.2., sem ga dal pa v karanteno, dokler ne bo uradno priznan prvi primer okužbe pri nas. Česar ni v medijih pač ne obstaja in se ni zgodilo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: