Petek 13.

Danes je petek, 13. marec 2020. Prvi dan po razglasitvi epidemije virusa sars-cov-2, ki je sicer bil narejen menda za netopirje, se pa sedaj zelo dobro znajde tudi pri ljudeh.

Vsak dan si merim zjutraj in zvečer telesno temperaturo. Zaenkrat še ni bila nikdar višja od 35,6. To me navdaja z optimizmom. Malo se bojim potenja, ki sem ga pri meni opazil, ampak lahko je to samo psihološka reakcija organizma na traparije, ki jih moram vsak dan gledati!

Recimo samo današnje obleganje trgovin. Pravi shopping spree epskih razsežnosti in to v času, ko se zelo dobro ve, da se virus intenzivno širi med nami in so številni že okuženi. Uradni podatek o potrjenih primerih ni niti približno prava številka dejanskega stanja, saj številni oboleli nimajo simptomov ali pa so ti zelo blagi. Poleg tega ima virus inkubacijsko dobo. Številnim, ki imajo že simptome, pa sploh niso delali testov na prisotnost virusa sars-cov-2 in doma prebolevajo prehlad ali pa celo hodijo naokrog v službo in po nakupih! Te številke dajejo lažen občutek varnosti, da je verjetnost okužbe zelo majhna ali celo zanemarljiva. Verjetnost okužbe obstaja!

koronavirus_shoping
vir: Slobodna Dalmacija

Takšno obsedeno stanje v trgovinah, kamor so prišle mase ljudi po hrano in vse ostalo za naslednjih par mesecev je enako kot pet polnih koncertov v Stožicah, pa verjetno še precej več! Poleg tega, da se veselo kiha in kašlja vse naokrog, se še prijema razne predmete in tako virus zelo uspešno širi naprej!

Žal, samo tole je še ena gladka zmaga za virus sars-cov-2.

Pred vstopom v trgovino in po izstopu iz trgovine bi si morali po moje obvezno vsi temeljito razkužiti roke in obvezno preprečevati tesnejši stik med ljudmi zaradi nepopisne gužve! Pamet v glavo, sicer bodo naslednji tedni za zdravstvene delavce in številne druge peklenski!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: