Svečkarji

Danes se začenja 14 dan epidemije virusa sars-cov-2. Zaradi relativnosti časa se zdi, kot da so minili že meseci. Jutranje temperature si ne merim več, ker se mi zdi, da se ohlajam in komaj še zadržujem telesno temperaturo nad 35 stopinjami. Menda je pogost značilni znak okužbe z virusom tudi izguba vonja in okusa. Zato sedaj nosim vedno s seboj majhno stekleničko močnega parfuma, ki jo vsake toliko časa odprem in povoham. Temu strokovno rečem “Early Warning Infection Detection System” ali s kratico EWIDS. Mogoče bom mojo senzoriko v prihodnje še nadgradil s kakšno tablico čokolade za test delovanja okusa.

Kar se tiče politične situacije v deželi sem čedalje bolj zmeden. Kakor sem zadevo do sedaj razumel se “svečkarji” pri nas reče pristašem desnice, ker so menda prižigali svečke pred sodišči v procesu proti Janezu Janši.

Samo sedaj so svečke začeli prižigati tudi pripadniki nasprotne ekipe, torej tranzicijske levice (desnica jim ljubkovalno reče komunajzerji ali levaki, redkeje pa rdeči kmeri)!

sveckarji_1

Torej so sedaj oboji svečkarji? Kako naj potem jaz ločim kdo je desni svečkar in kdo levi svečkar? Ali se moram ob vsem kaosu v zvezi z epidemijo ukvarjati res še s temi traparijami? Se lahko prosim zmenite, kdo je kdo in kakšne žaljivke se uporablja za koga?

Ni mi pa tudi čisto jasno, kaj so s to inštalacijo pred parlamentom sploh želeli povedati. Iz konteksta se da razbrati, da je menda 13.3.2020 umrla demokracija. Torej dokler je na oblasti ekipa tranzicijske levice je to najvišja možna oblika demokracije, ko pride na oblast konkurenčna ekipa desnice oziroma niso to oni, je demokracija mrtva? Ali pa je bila morda pri nas prva žrtev epidemije virusa sars-cov-2 prav demokracija? Samo zakaj jo potem niste vsaj poskusili ohranjati pri življenju z umetnim predihavanjem?

Kot pa sem opazil, na ulicah Ljubljane niso več samo brezdomci, ampak so kot kaže iz psihiatričnih klinik začeli zaradi epidemije izpuščati tudi paciente z akutnimi psihotičnimi motnjami, tako da to morda lahko pojasni nastalo shizofreno situacijo. Prepozna se jih lahko po tem, da običajno nosijo velike slušalke na glavi in se nekaj pogovarjajo sami s seboj ali pa z nekimi namišljenimi sogovorniki, ki so halucinacije v njihovih glavah.

Pa če vas kdo od teh z akutno psihozo začne na ulici prepričevati in razlagati, da je vse to, kar se nam sedaj dogaja Božja kazen, ker uničujemo planet, ki je naš dom v prostranem Vesolju, ker izvajamo genocid nad ostalimi živimi bitji Božjega stvarstva, ker kloniramo živa bitja in posegamo v domeno Boga, za božjo voljo, ne verjemite vsega tega takoj!

Če bodo pa to enkrat povedali po televiziji, pa le začnite zelo hitro in na veliko kupovati zaloge konzerv, baterijskih svetilk in izvodov Svetega pisma! Pa na WC papir ne pozabit, ker Sveto pismo za to ni najbolj primerno. Tudi če bi kvaliteta papirja še nekako ustrezala, gre tu bolj za moralno etično-dilemo…

Po epidemiji in potresu sledi kaj? Padec meteorja? No, nekaj manjšega v obliki meteorita je tudi že padlo pred nekaj dnevi na meji med Slovenijo in Hrvaško. So na vrsti še roji kobilic ali žab (kasneje sem ugotovil, da so bile tudi že na vrsti kobilice!)?

V filmu Teorija zarote (Conspiracy Theory) iz leta 1997, z Melom Gibsonom in Julijo Roberts v glavni vlogi se je na koncu izkazalo, da je tip, ki so ga sicer vsi imeli za norega na koncu imel glede ene svoje teorije prav.

Preberi še:
Kolektivna psihoza

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: