Apokalipsa zdaj

“Get your people back and heads down. This is gonna be a big one.” citat iz filma Apokalipsa zdaj! ko se približujejo lovska letala da odvržejo napalm.

apokalipsa_zdaj
vir: Apocalypse now

ZDA čakajo verjetno najtežji trenutki v njihovi kratki zgodovin. Kaj ti pomagajo za radarje nevidna lovska letala in polna skladišča jedrskih bomb za nekajkrat uničiti vse živo na tem planetu proti izjemno učinkovitem sovražniku, ki meri samo 120 nano metrov v premeru, medicinsko osebje pa mora uporabljati za zaščito smetarske vreče?

Do sedaj so ZDA bile bitke na tujih ozemljih, tokrat je vojna tudi na ozemlju ZDA.

Če ima Italija na dan 700 mrtvih zaradi virusa sars-cov-2, jih bo v ZDA čez teden ali dva mrtvih več kot 3000. Na dan. Napaka pa tudi tam narejena na začetku epidemije, ker niso dovolj hitro šli v hibernacijo. Taktika “Business first” je morda smiselna, če imaš zdravstveni sistem, ki je sposoben prevzeti in zdraviti velik naval težje obolelih za covid-19, ali pa če so ljudje pripravljeni hoditi v službe preko trupel, kot je dejal Bill Gates. ZDA prvega zanesljivo nimajo, za drugo pa tudi nisem povsem prepričan.

Robert De Niro se v filmu Taksist iz leta 1976 (Taxi Driver) vozi po New Yorku in pravi, da bi rad počistil vso nesnago iz ulic. Prizori praznega New Yorka, mesta, ki nikoli ne spi, so dober približek tega. Morda celo nekoliko preveč temeljito počiščeno za moj okus.

Je pa zdaj pravi čas, da se ZDA vprašajo, le kaj pomeni pregovor Vsak naj najprej pomete pred svojim pragom. Po mojem mnenju nima smisla po svetu izvažat nekih svojih ideologij in konceptov ter drugim vsiljevati neko svojo voljo, pa ne glede za kakšne strateške interese gre. Če bo nekomu nek koncept všeč in se izkaže, da je uspešen, ga lahko sami osvojijo brez pomoči lasersko vodenih bomb in raket (In God We trust!?).

“Let everyone sweep in front of his own door, and the whole world will be clean.” 
(Johann Wolfgang von Goethe)

#hešteg HOW FRAGILE WE ARE

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: