Foto dneva

Tole je v Ljubljani ena najbolj energijskih točk, od koder manipulirajo z Ljubljančani. Večina verjame čisto vse, kar jim od tu distribuirajo po domovih.

radio_mast
vir: Onyx – osebni arhiv

Ali ima ta energijska toča tudi kakšne zdravilne vplive, si ne bi upal trdit, brez bolj podrobne študije. Jaz moram reči, da nisem začutil ničesar, razen da me je od piva tiščalo lulat.

Smrdi pa na tem mestu tudi po gnilem. Verjetno gre za kakšen kanal od RTV Slovenija. Ti kanali namreč že zelo dolgo niso bili očiščeni, tako da zelo zaudarjajo.

KAKO UPRAVLJATI TELEVIZIJO NA DALJAVO,
ČE ONA UPRAVLJA S TEBOJ…
…OD BLIZU!?

Jaz že zelo dolgo ne gledam več televizije in moram reči, da je bila to ena najboljših odločitev. Televizija je po mojem mnenju čista izguba dragocenega časa. Moram pa še vedno plačevati obvezni RTV prispevek in tako še naprej financiram to manipulacijo družbenopolitičnih delavcev iz nekih drugih časov. Tu se spomnim šale, kjer je na sliki RTV na Kolodvorski leta 1978 in danes ter moraš najti pet razlik. Izkaže se, da ni nobene. Zame bo v Sloveniji komunizem propadel šele takrat, ko pade RTV Slovenija, do takrat je pa to ena naših največjih nacionalnih sramot! Državna RTV bi morala politiko kritično opazovati od daleč, ne pa da jo celo sama ustvarja oziroma je njen aktivni del, tako kot nekoč, v nekih drugih časih, ko smo morali nositi pionirčkove kapice in rutice.

Je pa ob tem tudi zanimivo, da se je verjetno število zaposlenih in pogodbenih sodelavcev na RTV Slovenija celo še povečalo, glede na čase komunizma, ko smo lahko na televizorjih in radijskih sprejemnikih spremljali samo njihov program. Danes pa obstaja cel kup zasebnih televizijskih in radijskih postaj in bi človek pričakoval, da bo RTV Slovenija precej manjša, kot je bila nekoč.

Posebna zgodba so pa časopisi. Zadnji dnevni časopis sem kupil pred 20 leti v lokalnem Mercatorju in sicer Delo. Takrat nisem vedel, da bo to moj zadnji, sicer bi ga spravil za spomin. Žal so tudi časopisi pri nas še vedno večinoma nekakšni promotorji ene politične ideologije, zraven pa dodajo še malo športa, kulture, aktualno vremensko napoved ter osmrtnice in male oglase. Ne verjamem pa da je to kakšen pravi biznis, ki bi prinašal visoke profite. Verjetno gre bolj za (politične) usluge med starimi p’rjatli. Glavna atrakcija lastništva časopisa pa možnost ustvarjanja javnega mnenja, ki pa je z nekaj tisoč bralci omejena. Poleg tega je pa tudi vprašanje, kakšen smisel sploh ima prepričevati prepričane, saj poleg teh ti mediji dosežejo zgolj še nekaj upokojencev, ki verjamejo čisto vse, kar preberejo.

Značke: ,

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: