Politična sredina

Marsikdaj preberem, da bi pri nas morali imeti močnejšo politično sredino, ki bi presegla obstoječo ideološko polarizacijo.

Sam se s tem moram reči ne strinjam!

To je nekako tako, kot če bi imel pri wrestlingu v ringu hkrati tri borce, pri čemer bi se dva pretepala, držala za mednožje in metala po tleh, eden pa bi se samo objemal in lupčkal z obema. Kdo bi to sploh hotel gledati?

Grose!

Je pa ob tem zanimivo, da sem bil jaz trdno prepričan, da se beseda grose (odvratno) napiše v angleščini grouse, kar pa je dejansko izraz za neko divjo kuro. Vsakič se naučim nekaj novega. Škoda, da bodo nekega lepega dne, ko me zadane infarkt (cardiac arrest) spomin pobrisali, mojo esenco (dušo) pa dali naprej nekomu drugemu. Ob tej misli me pa oblije kurja polt in to kurja polt od domače, ne divje kokoši! Verjamem pa, da moje esence ne bodo dali ženski, ker nekaj tako divjega ženska po moje ne more krotiti. Pa tudi jaz se verjetno v ženskem telesu ne bi počutil najbolje. Me kurja polt oblije drugič ko pomislim na vse te diete in jutranjo izgubo časa pred ogledalom.

Pred časom sem naredil miselni poskus, kako bi se obnašal, če bi ustanovil svoj medij. Časopis, televizijsko postajo, spletno stran. Vseeno. Praktično takoj sem ugotovil, da bi se moral že na začetku odločiti, ali bom del propagandnega aparata levice ali desnice. Namreč če bi bil sredinski, neodvisni, kritičen do vseh, potem nimam praktično skoraj nobenega občestva, saj so ljudje pri nas skoraj samo levi ali desni in razdeljeni približno na polovico. Medij, ki ga delaš sam zase pa je lahko samo kakšen blog za lastno zabavo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: