Brezplačen pogreb

Če sedaj umreš v domu za ostarele te menda vprašajo, ali želiš da napišejo, da si umrl za Covid-19, ker potem je pogreb brezplačen. Kaj na to pravi statistični urad ne vem. Gre pa po moje tu za malo goljufijo.

3 komentarji to “Brezplačen pogreb”

 1. LeBon Says:

  “Menda”. Saj ne verjameš tej neumnosti?!? Ne razumem te, kako lahko greš širit takšno nebulozo. Pa saj to ni Facebook…

 2. dronyx Says:

  To je ob kavi razlagala sodelavka in mi ni delovala, da se heca. Torej nisem si jaz kar izmislil. Konkretno naj bi šlo za primer, ko je nekdo pri nas umrl v domu za ostarele in so poklicali svojce, če napišejo, da je umrl za Covid-19, ker potem bo pogreb brezplačen.

 3. LeBon Says:

  Po Facebook-u kroži več variant te neumnosti, zadnjič sem bral, kako ena gospa čisto resno piše, da je pa ona slišala, da je enim umrl sorodnik (brez omembe doma za ostarele) in da so jih klicali iz Ministrstva za zdravje in da so jim rekli, da če lahko napišejo, da je umrl zaradi Covid-19, da bodo oni krili stroške pogreba.

  Preveri sam, saj so objavili koliko je bilo smrti v katerem domu za ostarele in skoraj vsi smrtni primeri (85% na dan 7.5.2020) so bili v tistih treh, v katerih se je novi koronavirus zelo razširil: Šmarje pri Jelšah, Metlika, Ljutomer. Ostali primeri so bili v štirih drugih domovih. (recimo vir: https://siol.net/novice/slovenija/stevilke-o-covid-19-v-sloveniji-umrlo-precej-vec-zensk-kot-moskih-524794)

  V kolikor bi bila tvoja informacija resnična, bi zagotovo veliko svojecev izkoristilo to opcijo in bi bila ta porazdeljenost smrti po domovih veliko širša, domov za ostarele v Sloveniji je preko 100. (recimo vir: https://promo.delo.si/sites/default/files/pravila/seznam_domov.pdf)

  Zdrs, “baba čula, baba rekla”, se zgodi…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: