Sod za vino z elektronskim ventilom

Pred leti sem si kupil nek manjši 10 litrski sod za vino iz nerjavečega jekla in ga šel na Štajersko napolnit v neko vinsko klet.

Super zadeva, da imaš to doma v kleti, ima pa eno veliko slabost in sicer, da se je vinu težko upreti in se potem čez čas izkaže, da ne manjka prav veliko, da postaneš alkoholik. Ta prehod je lahko zelo zvezen in niti ne opaziš, kaj se dogaja. Spiti liter ali dva vina na dan pa tudi ni neka težava. Skratka, tak sodček za vino je samo za tiste z res močno voljo. To jaz nisem.

sod_za_vinovir: proizvajalec

Sem pa študiral, kako rešiti ta problem in sem prišel na idejo, da bi tak sodček potreboval imeti vgrajen nek elektronski ventil, ki bi ga potem krmilil z aplikacijo na pametnem telefonu prek bluetootha. V aplikaciji pa potem nastaviš, koliko decilitrov vina se lahko iztoči na dan. Recimo omejitev 1 ali največ 2 deci. Aplikacija bi lahko podpirala še možnost biometrične prijave, tako da si lahko družinskim članom nastavi različne omejitve, koliko ga lahko dnevno kdo spije, prav tako pa bi se lahko programiralo odvajanje tako, da ti aplikacija postopoma zmanjšuje dnevni odmerek, dokler nisi “čist”. Če pridejo pa gostje in je potrebno natočiti več, pa bi morala biti vgrajena neka možnost, kako se da omejitev zaobiti.

Morda uporabniški račun za posebno spletno stran, kjer potem dobiš kodo za odklepanje omejitve in kjer potem lahko spremljaš porabo. Brezplačna varianta spletne strani bi imela reklame, za plačilo pa še kakšne dodatne funkcionalnosti kot so izračuni kalorij, povprečna stopnja alkoholiziranosti, starševski nadzor in podobno za tiste, ki želijo imeti bolj natančen pregled.

Glede na to, kakšne vse neumnosti danes ljudje kupujejo se mi zdi, da bi znal biti tole velik hit.

Grem vložiti zahtevek za patent.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: