Maškarada z maskami

Tole z zaščitnimi maskami je pri nas postala ena navadna smešnica v posmeh medicinski stroki.

Poznam nekatere in se ne hecam, ki nosijo isto kirursko zaščitno masko praktično od začetka epidemije, torej dva meseca ali še celo dlje. Na tisti strani, kjer je običajno maska bela, je njihova postala rjava. Kakšni vse bacili, virusi in bakterije so našli domovanje v tej maski raje ne razmišljam. Verjetno nismo več daleč od trenutka, ko bo kdo umrl zaradi lastne (zaščitne) maske, brez da bi prišel blizu koronavirusu.

Zabavni so tudi razni sestanki, ko od ljudi zahtevajo, da morajo zunaj pustiti mobilni telefon in masko. Mobilni telefon zato, da sestanka ne snemajo naskrivaj, masko pa zato, da vedo, kdo je kaj izjavil, ko tajnica piše zapisnik. Po koncu sestanka svoje mobilne telefone še nekako najdejo, masko pa vzamejo prvo, ki jim pride pod roko. Oziroma jih ločijo samo po tem, kako rjava je bela stran maske.

Meni najbolj smešni so pa tisti, ki nosijo zaščitne maske iz Obija ali Bauhausa in so namenjene proti prašnim delcem če kaj brusiš. Kako to deluje proti koronavirusu, si ne predstavljam. Ampak verjetno to ni nič slabša zaščita od dva meseca stare kirurške maske. Bistveno boljša pa tudi ne.

Je pa dejstvo, da kdor da danes kaj nase, si umisli zaščitno masko kot modni dodatek in ker sam sodim v to skupino, sem šel iskat po Ljubljani neko designersko zaščitno masko, ker dva meseca stare kirurške sem se naveličal.

In tako povsem slučajno naletim v stari Ljubljani na prodajalno, kjer ti na masko natisnejo vzorec ali napis po tvoji izbiri za 7 €. In ko to zagledam, so se mi oči zaiskrile kot malemu otroku. Kaj ne bi bilo čudovito sporočilo, če bi na masko dal natisniti Dr. Onyx SUCKS, ali samo Dr. Onyx. Za trenutek sem okleval, kakšen napis naj vzamem, samo potem sem se odločil za Dr. Onyx. Če dobim batine na cesti, pa grem naredit novo z napisom Dr. Onyx SUCKS. Potem mi kdo morda še plača pivo ali vsaj kavo. Računam zlasti na pristaše tranzicijske levice ali celo koga iz stranke Levica.

Gre pa tu seveda tudi za neke vrste branding, torej utrjevanje lastne blagovne znamke, ker nikdar ne veš, kdaj ti to prav pride. Kot sem opazil, so se dronyx-i lepo namnožili od leta 2007, ko sem jaz zagnal svoj brand, takrat še na Siolovi blogerski platformi Blogos, ki je kasneje žal propadla. Poleg italijanske firme, ki dela robote, obstaja še neki avstralski tonik in celo Dr. Onyx total care crem. Nas je že toliko, da bi lahko počasi organizirali letni shod Dr. Onyxov, pri čemer bi prileteli z vsaj dvema čarterskima Airbusoma A380.

Pri praktični uporabi sem opazil, da ima taka custom made maska vsaj dve slabosti. Prva slabost je ta, da je uporabljena močnejša elastika in ti ušesa potegne narazen, druga slabost pa je da moraš pazit, kako si jo natakneš, da je napis pravilno obrnjen.

Seveda ko si takole narediš svojo prvo masko, se takoj rodi še cel kup raznih idej za maske.

Za tiste, ki bi se radi udeležili petkovih anti-protestov proti družbenopolitičnim delavcem na kolesih bi bila lahko primerna tale maska spodaj.

S tako masko sicer ne garantiram, da kdo ne dobi kakšnih batin od tistih, ki se borijo proti nestrpnosti v politiki.

Temu se bo potem reklo ironija.

Bi bila pa morda dobra kombinacija za to masko NE KOLESARIM, DELAM kratka črna majica z velikim belim napisom ZGAGO.

V tej trgovinici, kjer sem si dal delati mojo novo masko, jaz sicer ponavadi kupujem za ženske darila in sicer kuhinjske predpasnike, s posebej izvezenim posvetilom. Sem se pa iz prakse naučil, da vsem niso všeč kuhinjski predpasniki, tako da zadnje čase kljub vsemu raje vprašam, če lahko kupim predpasnik za darilo. Kakšna mi potem zabrusi, da ona pa že ni kuharica in da naj tega raje njej ne kupujem.

Potem dobi pa za darilo Knjigo o hujšanju.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: