Vse narobe

Zadnjič je nekdo na nekem spletnemu forumu napisal, da je dejstvo in to žalostno, da je slovenski narod najbolj razdeljen ko je na oblasti Janša.

Kako je prišel do ugotovitve, da je to dejstvo, jaz ne vem. To si jaz predstavljam da je samo njegova domneva oziroma on tako vidi vse skupaj na podlagi tega, kar prebere v medijih in gleda po televiziji. Ni pa zaradi tega to že takoj kar dejstvo, saj že jaz zadevo vidim povsem drugače, pa gledam isto, res pa je, da ne spremljam medijev, razen kar preberem na hitro na internetu.

Moje mnenje je, da narod izpade razdeljen zato, ker nekdo tako hoče in na tem intenzivno dela ter angažira vse, kar je možno in s čemer razpolaga!

Ko je na oblasti tranzicijska levica ni “spontanih” protestov in ni na ulicah uporniških kolesarjev. Ena možna razlaga je, da vlada takrat dela zelo dobro in ni razlogov za proteste. Druga možna razlaga pa je, da tako imenovana desnica pač ne organizira tako pogosto protestov, ne zganja tako pogosto zdrah, se kolikor toliko sprijazni z vlogo opozicije ter mirno čaka na svojo priložnost. Kaj je bolj verjetno lahko presodi vsak sam. Jaz imam pač svoje mnenje, ki pa ga bom lahko kdaj tudi spremenil, če pridem do drugačnih ugotovitev.

Ko pa pride tako imenovana desnica na oblast, pa se zažene celotni propagandni stroj, kar smo že večkrat videli do sedaj in tako se pač umetno ustvari vtis, da je sedaj v državi pa kar naenkrat vse narobe in je narod razdeljen. Dobesedno čez noč, ne po parih letih vladanja.

Ne bi bil čisto nič presenečen, če ni tranzicijska levica celo namerno ustanovila in financirala razne inštitute, forume in ostalo zelo številčno družbeno nadstavbo, da jih lahko vpokličejo, ko jih potrebujejo in morajo na ulice protestirat. Nenazadnje, spontanost se da tudi zaigrati na vpoklic.

To potem seveda vse lepo poslikajo in posnamejo mediji in tisti mediji, ki so ali blizu tranzicijske levice, ali pa gre za vračanje raznih uslug to potem prikažejo kot spontan upor slovenskega naroda proti janšizmu, fašizmu, klerikalizmu, komunizmu (ne, to ne, komunizem je njim v redu) in kar je še podobnih izrazov, ki se ob tem uporabljajo. Teh medijev je pa v tej državi zelo veliko. Delo, Dnevnik, Večer, Žurnal24, POP TV, cel kup radijskih postaj…

Ob tem je še najbolj žalostno to, da je tudi RTV Slovenija že veš čas tranzicije, torej dolgih 30 let del propagandnega aparata tranzicijske levice, kar pa v demokraciji ne bi smela biti, saj smo jih prisiljeni financirat vsi davkoplačevalci. Je pa bilo to z NE-(transformacijo) RTV Slovenija po mojem mnenju eden vrhunskih trikov tranzicijske levice, ki si je zamislila prehod iz komunizma v demokracijo tako, da bi bilo navzven videti, kot da imamo demokracijo, v resnici pa gre za nekaj (rad bi napisal je šlo za nekaj), kar je še najbližje organiziranemu kriminalu, ki gre skupaj v posteljo s komunizmom in mu ni čisto nič sveto. Tako je nastal nekakšen slovenski večstrankarski komunizem z opozicijo na pomirjevalih in modificirano obliko tržnega gospodarstva, kjer se tako imenovana podjetja v državni lasti uporabljajo oziroma zlorabljajo tudi za financiranje tega slovenskega mega projekta. Našega največjega. Vse skupaj pa podprto s propagandnim aparatom, ki bi ga zavidal lahko tudi tisti pravi komunizem.

Seveda pa se ta propagandni stroj tranzicijske levice ne ustavi na mejah Slovenije, ampak to zgodbo, kako je v državi kar naenkrat vse narobe, ko se oblast zamenja, uspešno podtaknejo tujim medijem, ki večinoma informacij sploh podrobneje ne preverjajo, ampak objavijo, kar jim prinesejo na pladnju. In potem se te iste informacije iz tujih medijev, ki so jim jih sami posredovali, doma uporabijo kot dokaz, da je pri nas zares sedaj kar naenkrat vse narobe in je ogrožena demokracija, saj o tem poroča tudi tujina. Če v tujini tako menijo, bo že držalo, mar ne? Ne!

Komunizem je doktoriral iz izbirnega predmeta manipulacija množic in rezultat tega doktorata lahko v Sloveniji gledamo še danes, leta 2020. Pridobljeno znanje pa so naši doktorji znanosti uspešno prenesli tudi na potomce in enako misleče.

Kot sem pa že večkrat napisal gre tu zame za izdajo lastnega naroda, saj posledice te norosti so zelo hude in dolgoročne za slovenski narod. Ko imaš enkrat toliko domačih izdajalcev in priseljencev, ki simpatizirajo z domačimi izdajalci, je avtohtoni narod jasno v hudih težavah. Izdaja lastnega naroda pa je sramota, ki jo bo lahko pravilno vrednotila le zgodovina. Več bo nastalo gradiva, bolj zanimivo bo nekoč to za prebirati in večja bo sramota! Si res želite še in je tista prava demokracija res tako nesprejemljiva? In zakaj ne bi recimo spopada ideologij zamenjal spopad dobrih idej?

Seveda pa jaz ne mislim da gre tu za neke častilce kulta komunizma. Kje pa! Njim še kako paše kapitalizem. Tu gre zgolj še za to, da se ohranjajo privilegiji prejšnjega sistema in se ti dedujejo naprej. Na nas pa je kdaj to farso zabrišemo na smetišče zgodovine, kamor tudi sodi.

Moram pa za konec tega zapisa žal ugotoviti, da je ta mali narod izjemno naiven. Za to področje bi morali nujno ustanoviti fakulteto. Če imamo fakultete za vse živo, pa imejmo eno še za naivnost. Fakulteta za naivnost. Pa še lepo se sliši. Diploma te fakultete pa bo še en ničvreden papir več. Za kakšno državno službo po vezah bo pa kljub vsemu čisto v redu, mar ne, tovariši in tovarišice? Vprašanje samo do kdaj (tu sem hotel dodati tistega smeškota, ki pomežikne, samo ga ne znam).

OPOMBA: Vse napisano je seveda zgolj moje mnenje, ki sem si ga ustvaril na podlagi tega, kar sem videl in kar vem. Ob novih spoznanjih lahko to mnenje kadarkoli tudi spremenim. Nikakor pa ne želim nikogar s tem zapisom manipulirati. Vsak ima pravico do lastnega mnenja in si ga mora sam ustvariti. Si je pa vedno pametno malo razširiti obzorja, če se želi ustvariti čim bolj objektivno mnenje o nečem. Ni dovolj samo brati časopise in gledat v televizor ter slepo verjeti vsemu, kar tam povedo napudrani špikerji in špikerice ali napišejo razni bolj ali manj avtohtoni mojstri in mojstrice sukanja besed.

Mediji so danes najhujše orožje za uničevanje množic in tega se jih veliko zaveda in to tudi s pridom izkoriščajo!

Ja, po svoje je tudi Internet medij. Morda še najbolj pluralen od vseh (dokler si kdo ne prilasti tudi tega).

Onyx, lahko ti rečem samo bravo! Vredno stoječih ovacij. Izvrstno napisano! Celo vejice so večinoma na pravih mestih (par jih sicer še manjka, ampak popolnost je dolgočasna, mar ne?).

OCENA: * (ena zvezdica)

Ta zapis je del Operacije Michael.

Zapis sem poslal po elektronski pošti tudi Manici Janežič, odgovorni urednici Informativnega programa Televizije Slovenija in se mi je samo zahvalila za mnenje. Po tihem si pa verjetno misli…Prokleti onyx, spet nas zajebava. Naj pusti že enkrat to prekleto RTV Slovenija na miru. Pa ne bom! Ker moram vsak mesec plačevati naročnino na to nacionalno sramoto.

Za čisto konec pa moram zaupati še mojo veliko fantazijo.

Želim si, da bi bil nekoč večerni gost v oddaji Intervju Ksenije Horvat na nacionalni televiziji. Si predstavljate ta spektakel? Po moje bi se iskrilo, pa ne od meds(x)ebojne privlačnosti. Nekako v moji domišljiji si predstavljam, da Ksenija sredi intervjuja odvihra iz vročega Studija 2 nacionalke kričoč…

JAZ IMAM TEGA IDIOTA DOVOLJ!

Samo hitro opustim to misel. Še kako dobro se zavedam, da so včasih ljudi pribijali na križ, danes pa te križajo mediji. Zato bo ostalo tokrat samo pri fantaziji. Križanja me je strah, ko gledam vsa ta številna razpela s podobo Kristusa po tej lepi deželici. Nekateri ji rečejo tudi raj pod Alpami.

Če bi danes Kristus živel, bi ga verjetno križali še enkrat. V medijih.

Ecce homo.

Poglej še:
Zb(i)rka misli
Predlagam.vladi.si (in.se.osmešim)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: