Špeckahla

Kot kaže je Tanja Fajon po prevzemu Socialne demokracije v svoje roke zavihala rokave in začela delati dobro.

Danes zjutraj grem na vlak in v bližini železniške postaje zagledam tri mlajše moške arabskega videza z nahrbtniki. Najprej sem pomislil, da bi šlo lahko za turiste iz Bližnjega vzhoda, ki so si prišli ogledati znamenito sotesko Pekel in njenih pet slapov, samo tako razmišljanje na vse zgodaj zjutraj izpade vendarle nekoliko naivno. Očitno gre za migrante, mi pa ni jasno, kako so zatavali sem, saj ne ležimo na kakšni glavni migrantski osi. In ko jih tako od daleč opazujem mi namenijo grd pogled. Tako grdo me že dolgo ni nihče pogledal. Za hip sem začel razmišljati, kje na internetu dobim obrazec za pridobitev orožnega lista, da mojo zračno Beretto lahko zamenjam za pravo in se lahko potem vsaj branim pred temi pogledi.

Pa morda si bo kdo ob tem mislil, da nimam srca in da ne razumem ljudi, ki samo bežijo pred vojnami in revščino. Razumem. Samo zagovarjam pa stališče, da mora vsak v svoji domovini najprej narediti red, ne pa da se takoj pakira kovčke in odide nekam, kjer se po njihovem mnenju živi bolje. Če bi se vsi tako obnašali, potem Bosanci in Albanci s Kosova masovno migrirajo v Slovenijo, Slovenci masovno migrirajo v Nemčijo in Nemci masovno migrirajo na Švedsko ali Finsko, dokler ni na koncu cel svet tam in se jim zmeša od vsega hudega. To kot rečeno ni način in nenazadnje se je moral nekdo nekoč močno potruditi, da je svojo državo spravil v red (jaz na tem še intenzivno delam), potem pa pridejo migranti in ti v hipu vse podrejo, kar si gradil leta. Organizirajo se v razne mafijske organizacije, posiljujejo in izvajajo samomorilske napade, ker se jim zdi, da tudi v tej novi državi ni tako, kot so si oni zamislili da bi moralo biti in da domačini ne spoštujejo dovolj njihove kulture in verskih prepričanj. Torej namesto da svojo državo spravijo v red, rušijo (še) neko drugo.

Kar se tiče pa begunskih centrov je po mojem mnenju te potrebno postaviti blizu vojnih žarišč, da se lahko ljudje po koncu sovražnosti vrnejo na svoje domove, zaženejo mešalce za beton in jih začnejo obnavljati. Ne moreš zgraditi begunskega centra za Sirijo v Logarski dolino. Kaj komu tu ni jasno?

Da ne dolgovezim po nepotrebnem.

Za hip sem se vprašal, kaj bi na mojem mestu naredila Tanja Fajon, potem pa sem brez razmišljanja poklical na številko 113 in zaposleni v klicnem centru na OKC zašpecal, kje sem opazil migrante in v katero smer so šli, da pošljejo policijsko patruljo.

Verjetno bi Tanja Fajon na mojem mestu naredila kaj drugega. Lahko da bi jih povabila k sebi domov in jim postregla pravo turško kavo in domačo baklavo.

Jaz sem pa poklical 113.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: