Multikultura – mešanje kultur

Bloger Had, ki si je svoje ime nadel po grškem bogu podzemlja je v enem izmed svojih zapisov o domnevnem napadu Celjskega oštirja na protestnico svoje razmišljanje končal z lepo mislijo… Žalostni časi so, ko moški udari žensko.

Ob tem sem se pa jaz spomnil sodelavke, ki mi je zadnjič razlagala prigode, ko sta šla skupaj z možem z motorjem po Albaniji. Ustavila sta se pri neki hiši, da kupita oljčno olje ali nekaj takega in moški je kar vpričo njiju nalomil svojo ženo, ker je po njegovem mnenju naredila nekaj narobe. To je bilo zanj očitno nekaj povsem normalnega, onadva pa sta se spogledala in nista vedela, ali naj posredujeta. Na srečo nista, ker bi dobila verjetno še onadva batine. Tako da ženske pretepajo še marsikje po svetu in večinoma to počno njihovi dragi oziroma izbranci. Pri nas je bilo po moje do sedaj pretepanje žensk bolj redkost, bo pa očitno tega vse več, saj je po novem mešanje različnih kultur in običajev zelo zaželeno.

Ja, bloger Had, ni prav nikakršne garancije, da ne bo nekoč pri nas pretepanje žensk podoben običaj, kot je obisk nedeljske svete maše. Kot vidiš sistem dopušča tudi to, da ljudje počnemo zelo velike traparije. Za nekatere politike se pa ve, da bi bili pripravljeni prodati svojo dušo tudi hudiču, če bi to pomenilo kakšen glas več.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: