Revolucionarka Eva

Zadnjič je po internetu zaokrožil posnetek, kako pogumna revolucionarka Eva iz Trbovelj z vodno pištolico strelja na policiste pred stavbo MNZ.

Za marsikoga je revolucionarka Eva takoj postala ikona odporniškega gibanja in kolesarskih protestov. Nekakšen slovenski David proti Golijatu, le da ima naš David žensko podobo, torej še nekoliko privlačnejši kot v izvirniku, Golijat pa je v tej verziji še brutalnejši, saj je njegovo vlogo prevzel kar cel kordon do zob oboroženih policijskih robocopov.

vir: Facebook (posebni učinek Onyx)

Meni pa je ob tem posnetku zaledenela kriv v žilah. Skoraj dobesedno.

Vprašal sem se, ali punca sploh ve kaj dela in kje ima pamet!?

Revolucije niso hec, tako kot si ona predstavlja, ko pozira s skodelicami na katerih je Stalin.

Če bi kaj takega storila v ZDA ali še kje drugje po svetu, bi se ji zlahka lahko zgodilo, da bi bila mrtva še preden bi njeno telo treščilo nenadzorovano ob tla. Prerešetana z ostrim strelivom, ne pošpricana z vodo. Mlado življenje, polno idej in hrepenenja, ki je bilo in ga v hipu ni več. Ali kot bi to tako lepo pesniško povedala Eva…

Zbudite me,
ko pride nazaj tisti čas
ko smo odleteli
v vroče nasmejane dni na krilih mladosti.

Eva, kako pa naj policija ve, da je tole res samo nedolžna vodna pištolica, torej igračka in ne kakšna doma narejena improvizirana pištola, ki s take bližine zlahka ubije človeka? In kako naj policija ve, da revolucionarka Eva ni neuravnovešena oseba za na forenzično psihiatrijo?

Prav zato imajo ponekod za take primere policisti zelo preprosto pravilo. Najprej streljaš, potem greš preverit negibno truplo, za kakšno pištolo je šlo. Vodna pištolica? Jebi ga. Ko poznaš primere, na kakšne vse načine so ubili tvoje policijske kolege veš, da pištole niso nedolžen hec, kot ni bil nedolžen hec Stalin in ostali revolucionarji.

Ker pa revolucionarka Eva živi na srečo v Sloveniji, kjer vlada brutalni janšizem in teror do zob oborožene policije pa bi se ji prej lahko zgodilo, da bi od policista dobila kakšnega poljubčka na lička.

In revolucionarka Eva je obetajoča mlada pesnica.

Res bi bilo škoda, da bi zaradi ene vodne pištole in uspešne ideološke indoktrinacije za vedno ostalo samo pri njenem prvencu. In Eva ve, kaj pomeni ideološka indoktrinacija, le da tega ne opazi, ko se to zgodi njej.

Mogoče si prav ti ena izmed tistih črnih ovc. A si še vedno samo ovca…meni pesnica Eva.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: