Nerazgledanost

Nekdo je pod enim mojim komentarjem na spletu napisal, da sem ravnokar izgubil 50 točk kredibilnosti in spodaj dodal tole šifrirano sporočilo:

CHR -2
INT -1
WIS -2

Nisem hotel takoj vreči puške v koruzo in sem kar nekaj časa študiral, kaj pomenijo te oznake in številke. Ampak mi ni padlo nič pametnega na misel. Potem sem se vdal in prosil za razlago.

Nekdo drug je odgovoril, da gre za Temnice in Zmaji in so to okvirne statistike podgane ali umsko prizadete podgane, odvisno od izdaje. Nižje od podgan sistem ne deluje.

S tem mi ni bilo nič kaj bolj razumljivo, edino kar mi je postalo jasno je, da gre verjetno spet za neko inteligentno žalitev, ki jo lahko razumejo samo posvečeni. Torej nekaj podobnega, kot je bila naslovnica albuma Bitchcraft celjske skupine Strelnikoff, ki si je prav tako izbrala podgano za svojo provokacijo in žalitev. Po mnenju nekaterih gre v primeru te podgane celo za degenerativno umetnost, kar je seveda čista neumnost. To je zgolj degenerirano.

Ko sem naprej raziskoval, kaj mi je želel avtor te domislice povedati, sem ugotovil, da gre za družabno igro igranja domišljijskih vlog (Dungeons & Dragons), ki jo prodajajo tudi v Ljubljanski trgovini Črna luknja. In podgana je očitno eden izmed likov, ki se jih da igrati v tej igri.

vir: forgottenrealms

CHR, INT in WIS pa so kot kaže mentalne lastnosti lika v igri pri čemer pomeni:

CHR = Charisma – measuring force of personality, persuasiveness, leadership and successful plannig

INT = Intelligence – measuring deductive reasoning, knowledge, memory, logic and rationality

WIS = Wisdom – measuring self-awareness, common sense, restraint, perception and insight

(vir Wikipedija)

Ni pa avtor originalne domislice nikjer navedel, da igram podgano. Verjetno je zgolj želel na inteligenten način v šifrah povedati, da sem z mojim komentarjem po njegovem mnenju izgubil nekaj malega točk na karizmi, inteligenci in modrosti. Kot kaže pa to ni v ničemer vplivalo na moje fizične sposobnosti, saj za to so pa druge lastnosti igre.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s


%d bloggers like this: